Foto: het blijspel in volle gang. Eigen foto De Kleine Kunst.

Toneelvereniging Kleine Kunst Dalfsen laat publiek volop genieten

DALFSEN - Toneelvereniging De Kleine Kunst bracht afgelopen weekend twee avonden het blijspel ’t Zit in de zenen’ op de planken in De Overkant in Dalfsen. Het stuk is geschreven door Henk Roede en bewerkt door Ben ten Velde.

Het blijspel speelt zich af in wachtruimte van Medisch Centrum Kloetenberg en het gaat er nogal chaotisch aan toe. De vergeetachtige Dokter Hospers gaat bijna met pensioen, maar moet eerst nog even zijn opvolger inwerken. Door een verwisseling en een paar vreemde patiënten, ontstaan er idiote verwikkelingen die het publiek kostelijk vermaakten en er werd dan ook smakelijk gelachen om de vele grappen en de hilarische situaties.De spelers zetten allemaal hun beste beentje voor en de debutanten José de Ruiter, Arno Sandink en Gert Kasper kregen nog een extra pluim.

35 jaar toneel

Hendrik Bekedam werd vrijdagavond in het zonnetje gezet, omdat hij stopt na 35 jaar. Hij was voorzitter, ontwerper van fantastische affiches en flyers, hield het archief bij en speelde ook nog eens 30 jaar mee. Hendrik en zijn vrouw Marjan werden na een speech verrast met een dinerbon en een grote bos bloemen.

Volgende voorstellingen

De Kleine Kunst speelt het stuk nog twee avonden, waarvan vrijdag 10 februari al is uitverkocht. Voor zaterdag 11 februari zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Kaarten reserveren kan via tel. 06-3054 9585 of via de website www.dekleinekunstdalfsen.nl De avonden beginnen om 19.45 uur in De Overkant, Kerkplein 22 in Dalfsen.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency