Foto: Woensdagmiddag vertrok de groep leerlingen onder politiebegeleiding vanaf school, foto: Marcel van Saltbommel.

Toch nog een schoolkamp voor groep 8 van CBS De Wegwijzer

NIEUWLEUSEN - Dankzij de coronamaatregelen leek het jaarlijkse schoolkamp voor groep 8 van De Wegwijzer uit Nieuwleusen in het water te vallen, maar gelukkig konden de leerlingen alsnog door een alternatief kamp extra genieten van deze bijzondere schoolperiode.

Jarenlang was Ameland de bestemming van het schoolkamp van De Wegwijzer, meestal in mei, rond Hemelvaart. Dit jaar werd het schoolkamp logischerwijs geannuleerd. Dankzij een groep ouders en in samenwerking met de school werd nu toch een verblijf van twee nachten geregeld bij de familie Kuiper aan de Middeldijk. 

Woensdag 1 juli vertrok groep 8, onder begeleiding van de politie, per fiets op weg naar de Middeldijk. “Normaal gesproken organiseert een groep ouders een afscheidsfeest voor de leerlingen in groep 8,” vertelt Heidi Popken wiens dochter Iris in groep 8 zit. “Dat gaat dit jaar helaas niet, maar het is ontzettend fijn om ze op deze manier toch een bijzonder afscheid van hun basisschooltijd te kunnen geven.” Het alternatieve kamp stond bol van sportieve en creatieve activiteiten die in een samenwerking tussen school en ouders werden georganiseerd. Op vrijdagochtend gingen de leerlingen terug naar school voor hun echte afscheid daar, traditiegetrouw betekende dat snoep strooien en uitgezwaaid worden door alle leerlingen. 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency