Foto: uit het archief.

Tiende editie van evenement Proef Dalfsen

DALFSEN - Na twee coronajaren zonder het evenement, vindt vandaag (zaterdag 10 september) de tiende editie van Proef Dalfsen plaats.

Dit jaar met speciale aandacht voor de kern Dalfsen en directe omgeving. Het bekende magazine is huis-aan-huis bezorgd en is verkrijgbaar op openbare plekken, campings en hotels.

Meerdere organisaties

Proef Dalfsen wordt gedragen en uitgevoerd door meerdere organisaties. Zoals Open Monumentendag, gecoördineerd door de Historische Kring, zorgt voor verschillende open deuren en bezienswaardigheden. Zo kan de bezoeker wandelen tot aan de voordeur van Kasteel Rechteren en de expositie bekijken in het koetshuis, zijn de tuinen van Havezathe Leemcule te bezichtigen, houdt de vm. synagoge open huis en kan er vanaf de Westermolen onder begeleiding gewandeld worden langs monumenten in Dalfsen.

Fietsroute

De fietsroute van 29 km doet dit jaar maar liefst negentien bezoekadressen aan, waaronder een demonstratie en proeverij bij Huize Den Berg, een gratis korte vaart met de Vechtzomp, Open Huis Vechtdal Brouwerij, Week van Alle Kunsten in Trefkoele+, streekmarkt bij De Westermolen, rondleiding bij de Runderen van Rechteren, kennismaking met Supagolf bij Hiawatha, gratis bezoek aan de Nachtwacht bij Restaurant Madrid, bezoek aan museum Spijkerman, open Huis van het verbouwde Rouwcentrum aan de Koestraat, proeverij bij wijnerve Hessum en kennismaking met dierenacupuncturist Willeke Nederlof.
Uniek dit jaar is het Open Huis van drukkerij Eshuis. Het 131 jarige bedrijf produceert miljoenen etiketten, sleeves en labels. Hier kan nu eens worden binnen gekeken hoe dat in zijn werk gaat. Ingang van de drukkerij op 10 september aan de Kampmansweg.

Archieffoto onder: streekmarkt Westermolen tijdens Proef Dalfsen.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Bierfestival 

Gisteravond was er voorafgaand aan de 20e editie van het festival ook al een programma op het Kerkplein in Dalfsen. Shantykoor De Stuwzangers uit Vilsteren kwam optreden en zong diverse nummers die de bezoekers bekend in de oren klonken. Ervaren brouwers gaven workshops thuis-bierbrouwen. 

Vandaag (zaterdag) wordt het Bierfestival gehouden van 14.00 tot 22.00 uur en de volgende brouwers komen naar het Bierfestival: Vechtdal Brouwerij (Dalfsen), De Mop van Dalfsen (Dalfsen), De Gulzige Gans (Coevorden), Maallust (Veenhuizen), IV uur Bier (Vriezenveen), Chaos (Wijhe), Brouwernös (Groenlo) en De Lütte (Salzhausen – Duitsland). De Vechtdal Brouwerij heeft speciale jubileumbiertjes gebrouwen in opdracht van de organisatie van het Bierfestival. Er zijn twee soorten gebrouwen: het recept van ’n Witten’ komt van de ambachtelijke Vechtdal Brouwerij en het recept van ’n Zwoare Blonde komt bij brouwerij de Mop van Dalfsen weg. Het gehele brouwproces vond plaats bij de Vechtdal Brouwerij vanwege de grotere capaciteit daar. De sixpacks zijn te koop bij de plaatselijke middenstand. Maar ook wijnliefhebbers komen aan hun trekken. Voor de kinderen worden diverse activiteiten georganiseerd en er is veel muziek.

Voor actuele informatie zie ook: www.proefdalfsen.nl

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency