Foto: Vlnr: Roy Krake, Gert Jan Schaapman, Marcel Brasjen, Luuk Schaapman en John Lammertink. Team D211, editie 2019.

Team D211 fietst 27.500 euro bij elkaar voor Alpe D’HuZes

DALFSEN - Kameraden Luuk Schaapman en Marcel Brasjen fietsten donderdag met Team D211 de 14e editie van Alpe d’HuZes. Met dit evenement wordt geld ingezameld voor onderzoek naar kanker.

Nadat Marcel Brasjen in 2014 voor het eerst deelnam, richtte hij in 2015 samen met zijn kameraad Gerco Vasse (in 2016 deelnemer, nu soigneur) Team D211 op. Sindsdien heeft het team al 68.500 euro ingezameld. Schaapmans zoon Geert Jan (17 jaar, goed voor maar liefst twee beklimmingen) nam dit jaar eveneens deel aan Alpe D’HuZes.

Bij de start van het evenement om 4.30 uur in Le Bourg d’Oisans, was het in het dal 7 graden, maar op de top aangekomen bleef de temperatuur amper boven het vriespunt. Het dorp Alpe D’Huez boven op de berg was in nevelen gehuld. In de loop van de dag trok de mist weg en werd onderaan de alp de 25 graden gehaald. Veel drinken en eten was essentieel. Uiteindelijk hebben Luuk Schaapman en Marcel Brasjen de Alpe d’Huez  - met een gemiddeld stijgingspercentage van 8 procent – zes keer beklommen en afgedaald. “Een imponerend lint van fietsers wat in het donker de Alpe d’Huez op rijdt. Kaarsen in iedere bocht ter nagedachtenis van de slachtoffers van kanker maar ook taferelen die je herkent vanuit de Tour de France,” zegt Brasjen. De voorlopige opbrengst van het evenement is 11.800.000 euro, een bedrag dat nog kan stijgen, omdat men nog steeds kan doneren via de site van Alpe d’HuZes: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/Team-Dg211

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency