Foto: De Talentenbrigade van het Agnieten College.

Talentenbrigade bij Agnieten College Nieuwleusen

DALFSEN - Het Agnieten College Nieuwleusen is onlangs gestart met de Talentenbrigade. Deelnemende leerlingen kunnen tijdens de zogenaamde keuzewerktijduren op woensdag kiezen voor een activiteit, die past bij hun eigen belangstelling en talent.

Zij geven er zelf vorm aan door te organiseren en te presenteren. De leerlingen gaan de slag met o.a. met zorg, sport, computergames, techniek, muziek, dans en kunst.

Ministers Slob en De Jonge
“Elk kind moet de kans krijgen om zich maximaal te ontwikkelen, indien nodig met een aangepast programma op school“. Kamerbrief 23 november 2018 van Minister Slob,van Basis – en Voortgezet Onderwijs, en Minister De Jonge, van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Talentenkwartier
Het dans-, muziek- en dramalokaal 1.18 is het Talentenkwartier, de thuisbasis van de talenten. Daarbuiten presenteren de leerlingen zich ook in De Spil en in de gemeenschap van Nieuwleusen en Dalfsen. Zo is er een groep die een Dance Battle organiseert in Dalfsen, waarvoor ze in overleg zijn met De Trefkoele+. Een andere groep organiseert een Fortnite Gathering of een Fortnite toernooi in Dalfsen. Twee andere groepen willen senioren en mensen met een kwetsbaarheid een mooie middag bezorgen. Dat doen ze door een High Tea aan te bieden en door een activiteitenmiddag te organiseren op de Zorgboerderij in Ruitenveen. Een andere groep organiseert een modeshow in De Spil. Tenslotte zijn er groepen die zich vooral richten op sport en kunde. Zij organiseren een sportcircuit toernooi en bieden lessen op de skateboard aan.

Praktisch ingesteld
Het Agnieten College wil met deze bijzondere vorm van onderwijs meer aansluiten bij de meer praktisch ingestelde leerlingen. Zo kunnen de leerlingen tussen 12 en 14 jaar op een heel breed gebied, binnen en buiten de school, hun talenten ontwikkelen. Na de eerste ervaringen met de Talentenbrigade, blijkt dat leerlingen er veel energie van krijgen.

Mink de Vries
Mink de Vries, docent van het Agnieten College, begeleidt de Talentenbrigade. Hij wordt ondersteund door het Jongerenwerk van Saam Welzijn, door de Spil, door collega’s en door ouders van de leerlingen.
Passend, praktisch en persoonlijk onderwijs komen samen in de Talentenbrigade. Voor meer info: Tineke Meijerink, directeur Agnieten College

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency