Foto: de Talentenbrigade van het Agnieten College

Talenten Agnieten College zoeken hulp van vrijwilligers

NIEUWLEUSEN - Talentenbrigade en Talentenhus van het Agnieten College in Nieuwleusen zoeken enthousiaste vrijwilligers om hen te helpen.

De leerlingen van de Talentenbrigade van het Agnieten College kregen opeens veel meer mogelijkheden met de start van het Talentenhus en de Ronding in Kulturhus De Spil in Nieuwleusen.

Talenten ontdekken

Het Agnieten College geeft op maandag en woensdag Keuze Werk Tijd (KWT) uren. In die uren krijgen leerlingen de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Daar maakt de Talentenbrigade dankbaar gebruik van: zo werken er nu leerlingen in de bouw bij het RTC (Regionaal Techniek Centrum), in de media, in de zorg, bij InteraktContour, in de horeca m.m.v. Grand Café in de Spil, in de evenementen sector, in het groen (Pluktuin) en sport en Spel.

Vrijwilligers gezocht

Naast alle mensen die nu al betrokken zijn bij deze TalentPraktijkPlekken (TPP), zoeken Talentenhus en Talentenbrigade enthousiaste vrijwilligers in de gemeenschap die met hun eigen ervaringen deze jonge generatie willen helpen. Het gaat om een paar uurtjes op maandag en of woensdag. Wie affiniteit heeft met de bovengenoemde interessegebieden kan zich aanmelden en uit proberen of het wat is. De jongeren kunnen nu niet overal terecht vanwege gebrek aan vrijwilligers.

Aanmelden

Aanmelden kan bij de coördinator van de Talentenbrigade; [email protected] , tel. 06-2898 7955.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Foto RTC Nieuwleusen, de trotse Bouwgroep. V.l.n.r. RTC instructeur Bouw Bas Herbert, Sven Dons, Roy Oldeman, Jesse de Haan, Sil van der Vegt, Patrick ter Horst en Chris Benjamins.

Bouwgroep

In september begon de bouwgroep van de Talentenbrigade (12/13 jaar) bij het RTC Bouw in Nieuwleusen. Best spannend: geen school, maar een grote werkplaats waar ze met hout aan de gang mochten. Instructeur Bouw Bas Herbert zorgde voor goede begeleiding en zo maakten de jongens van ruw hout, een mooie gladde flessenhouder. Verfijnd en zeker niet makkelijk als eerste opdracht houtbewerking.
Nieuwe bouwgroepen staan al in de startblokken, want bouw is dik overtekend bij de Talentenbrigade. Wat wil je in een regio waar handen vaak veel meer zeggen dan woorden.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency