SV Nieuwleusen begint het jaar goed

NIEUWLEUSEN - SV Nieuwleusen hervatte vandaag (zaterdag) de competitie in de 3e klasse D tegen CSVC uit Coevorden. De ploeg won met 1-0.

Helaas moest het team starten zonder de geblesseerden Reinier Meijerink, Tom Vasse en Wouter Tabbers. Zodoende begon de net 17-jarige Thomas Koobs in de basis elf. Verder werd het centrum in de verdediging nu bemand door het duo Saake Malestein en Roy Bollemaat, zodat Stefan van Veen naar de rechterkant verhuisde.

Afwachtend begin

Beide ploegen begonnen afwachtend aan hun wedstrijd, ook al had de thuisploeg wel de overhand. Het eerste wapenfeit kwam van Lars Gruben die verassend uit de draai uithaalde en CSVC Rogier Assen tot een uiterste krachtinspanning dreef. Even daarvoor viel een voorzet van Jarne Pol pardoes bovenop de lat bij SV Nieuwleusen keeper Tim Hoogenkamp. Pal voor rust kopte Roy Bollemaat net over na een vrije trap van Ruben Brinkman. De vrije trappen bleven gevaarlijk, want een kwartier na rust was het weer Roy die nu op de lat kopte na een vrije trap van Ruben. In de 65e minuut legde Ruben opnieuw aan voor een vrije trap, na een overtreding op de goed spelende Leon de Raad. Nu lepelde Ruben de bal op het hoofd van Bas Evenboer, die wél raak kopte. Even daarna werd het bijna 2-0 door een prima aanval van links die de 17-jarige invaller Randy Vink net niet kon afronden. CSVC probeerde nog wel een gelijkmaker te forceren, maar erg overtuigend was het niet. Een mooie opsteker voor de mannen van het eerste van SV Nieuwleusen dat het ondanks de blessures van verschillende spelers er toch een degelijke 1-0 overwinning uit het vuur werd gesleept.

Volgende week

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Hollandscheveld op het programma. Pupillen van de week waren de twee jongens van JO13-1 Robin Bos en Julian van Leussen.

Doel : Tim Hoogenkamp Achterhoede : Stefan van Veen – Roy Bollemaat – Saake Malestein – Leon de Raad (81e min Steven Visscher) Middenveld : Ruben Brinkman – Mark de Weerd – Gerrit Zekveld - Thomas Koobs Voorhoede : Lars Gruben (54e min Randy Vink) - Bas Evenboer (85e min Thomas Huzen)
Scoreverloop: 65e minuut 1-0 Bas Evenboer