SV Dalfsen met lege handen terug uit Wierden

DALFSEN - Voetbalvereniging SV Dalfsen speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen SV Zwaluwen Wierden, de nummer 5 uit de eerste klasse H. Het werd 5-2 voor Wierden.

Dalfsen had de thuiswedstrijd in oktober 2023 nog met ruime cijfers verloren, dus begon het team van Marcel Smid met een defensieve opstelling. Dit concept werkte goed en de verdediging stond als een huis. Wat SVZW ook probeerde, tot een doelpunt kwam het niet. Net toen Dalfsen dacht met een 0-0 stand te gaan rusten, scoorde de spits van Wierden de 1-0 met een strakke kopbal. Nog voor rust werd het 2-0 voor de thuisploeg uit een discutabele penalty. Opmerkelijk was dat doelman Mark Knol nog niet klaar stond om de penalty te keren, maar de leidsman keurde het doelpunt goed.

Na rust

Na rust probeerde Dalfsen iets aanvallender te voetballen en creëerde direct een goede mogelijkheid die door de Wierdense doelman werd gestopt, in de tegenstoot die hierop volgde scoorde SVZW de 3-0. Even later was het wel raak voor Dalfsen, Sam van den Anker was de doelpuntenmaker; 3-1. Toen Stefan Jansen Of Lorkeers direct hierna de 3-2 scoorde geloofde heel Dalfsen in een stuntje, maar direct na de aftrap scoorde Wierden de 4-2. SVZW scoorde uiteindelijk zelfs nog de 5-2, maar dit doelpunt is alleen nog interessant voor de statistieken.