D’Ommerdieck sluit zaalkorfbalseizoen winnend af

NIEUWLEUSEN - De korfballers van d’Ommerdieck ontvingen Regio’72 uit Vaassen in sporthal De Spil in Nieuwleusen. Het was de afscheidswedstrijd van Jasper Batterink en d’Ommerdieck won met 13-10. In Vaassen verloor d’Ommerdieck met 18-6.

Al binnen vier minuten zorgde Jasper Batterink voor 2-0 en d’Ommerdieck stond al snel op een voorsprong van 4-1. Regio kwam terug en kwam toen voor te staan, zodat de ruststand 5-7 was.

Tweede helft

In de tweede helft kwam Merle Wetering in het veld voor Gert Timmerman. Zij schoot na twee minuten raak, gevolgd door Agnes Compagner. De stand was weer gelijk: 7-7. D’Ommerdieck zette goede aanvallen op en schoot zelfs vijf keer achter elkaar raak: 12-8. Na een ongelukkige val moest Meike Prins geblesseerd het veld verlaten. Een minuut voor tijd werd het spel stilgelegd en werd er afscheid genomen van Jasper Batterink. Hij kreeg mand met lekkers en een shirt met namen. In de laatste minuut scoorde Regio nog, zodat de eindstand 13-10 werd.