Winst voor Flash Nieuwleusen heren 1

NIEUWLEUSEN - Flash Nieuwleusen heren 1 volleybalde zaterdag tegen directe concurrent Lycurgus HS 3 uit Groningen, na twee vrije weken. Flash won met 3-2.

Het lijkt misschien voor de tweede keer hetzelfde verslag, maar het is toch echt nieuw: de mannen van Flash spelen tegen zowel heren 2 als 3 van Lycurgus. Deze keer waren het de kwallenvissers van Lycurgus, zo noemen zij zichzelf namelijk.

Eerste set

Flash begon de eerste set verrassend sterk. Er stonden maar acht actieve spelers op papier, waarvan er twee heren maar twee sets in actie kunnen komen. Aanvoerder Stefan Groen scoorde de ene na de andere bal. Waar Lycurgus op papier in het voordeel was gezien de stand, gaven de mannen van Flash zich niet zomaar gewonnen. Het hoogtepunt van de set viel al vroeg doordat Luuk Schuurman een bal blokkeerde die bijna onder zijn eigen voeten weer terugkwam. De eerste set ging dus naar Flash met 25-18.

Tweede set

In de tweede set behield Flash wat meer de rust en speelde wat stabieler. Set twee ging volledig gelijk op qua stand en spel. Wel kwam Flash een paar keer op achterstand, maar deze gaatjes waren zo klein dat ze al snel weer gedicht werden. Diagonaal Sander van Gelder was voor het eerst dit seizoen weer in volle glorie te bewonderen, in combinatie met piloot Jesse Spans die weer heerlijk ‘rustig’ vloog, maar ‘levensgevaarlijk’ was. De liedjes aan de Groninger kant werden steeds iets zachter. Flash won ook tweede set, met 27-25.

Derde set

Set drie was dus voor twee punten extra, maar dit wisten de mannen van Lycurgus ook. Ook was het zo dat Flash alle jokers had ingezet en nu echt alles op alles moest zetten. Helaas veranderde er iets bij de mannen. De blokkering was bij de kwallenvissers goed op orde. Flash kwam er op geen enkele wijze langs. Wel konden de heren door service druk nog enigszins meedoen in de set, maar het mocht niet baten. Set drie ging dus ook naar Lycurgus met 16-25.

Vierde set

In set vier veranderden de mannen wat in de opstelling om zo een ‘ander beeld neer te zetten’ voor Lycurgus. Helaas tevergeefs, de blokkering zat bij de kwallenvissers nog steeds helemaal dicht. Eén man wist dit te omzeilen, de nieuwe aanwinst op de middenpositie Jeffrey Bisschop, die de enige bal direct scoorde in deze set. Verder wist het vlaggenschip geen raad met het spel van de tegenstander en zo ging ook set vier naar Groningen met 16-25.

Vijfde set

Een vijf setter voor de zevende keer dit seizoen en de rust leek weergekeerd bij Flash. De set begon meteen sterk door een ketsbal op een serve van Stan ter Wee. Wel was het zo dat de mannen nog steeds iets achter Groningen aanliepen, maar ze bleven keurig bij. De hoop in de winst was er en het viel voor Flash de goede kant op. De gelegenheidsdiagonaal Floris Stout was weer aardig op dreef en scoorde keurig alles wat hij kreeg. Door een wat discutabele bal kwamen de mannen voor het eerst in set vijf op voorsprong en door een magistraal kill block van Jaël Bovenhuis werd de wedstrijd in het voordeel van de Nieuwleusenaren beslist met 16-14.

Volgende wedstrijd

Daarmee wonnen de mannen dus met 3-2 op een directe concurrent. Daardoor staat Flash nu slechts 1 puntje achter op de nummer drie. Op zaterdag 16 maart volgt de kraker van een wedstrijd tegen de volgende directe concurrent, Exstudiantes.