SV Dalfsen komt te kort tegen Sparta Enschede

DALFSEN - Voetbalvereniging SV Dalfsen speelde zondag uit tegen Sparta Enschede. De Dalfsenaren werden geklopt met 4-1.

Sparta had er alles aan gedaan om de wedstrijd door te laten gaan, tot vrijdagavond werkten ze met man en macht om het veld sneeuwvrij te maken. Volgende week is de club uit Enschede vrij en de week er op spelen ze tegen NEO. De Enscheders wilden dus ritme houden en dan was het prettig als deze wedstrijd door zou gaan.

Eerste helft

Ondanks de kou en het weinige publiek kon er gevoetbald worden en dat deed Sparta beter dan Dalfsen. “Het leek wel of Sparta met een man meer speelde”, verklaarde Erevoorzitter Jos Ramaker na afloop. De tukkers waren steeds een stap eerder bij de bal en ook de tweede bal was steevast voor de ploeg uit Enschede. Het duurde dan ook niet lang of Daan Akkerman scoorde de 1-0 voor de thuisclub. Net toen Dalfsen dacht te gaan rusten met een 1-0 achterstand, scoorde Sparta de 2-0, doelpuntenmaker was Danny Reinders.

Tweede helft

Na rust kwam Dalfsen iets beter uit de startblokken, maar Sparta voerde toch de boventoon. In de 55e minuut leidde dit tot de 3-0, de jonge Joris Eppink was dit keer de doelpuntenmaker. Maar Dalfsen ging niet helemaal met lege handen naar huis, want op aangeven van Jelle van Ringen scoorde Dann Kottink het mooiste doelpunt van de middag, 3-1. Uiteindelijk bracht Danny Reinders met zijn tweede doelpunt de eindstand op 4-1 en gingen de Dalfsernaren puntloos naar huis.

Volgende wedstrijd

Komend weekend zondag speelt Dalfsen thuis tegen Achilles’12 uit Hengelo, de wedstrijd op Sportpark Gerner begint om 14.00 uur.

(evt. foto 11 SK SV Dalfsen, hoeft niet per se mee)