Klinkende overwinning voor d’Ommerdieck Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - D’Ommerdieck ontving Hellas ’63 3 uit Nunspeet in sporthal De Spil, d’Ommerdieck won met 20-2.

Na een lange korfballoze periode ontving d’Ommerdieck Hellas ’63 3 uit Nunspeet in sporthal De Spil. In de uit-wedstrijd in Nunspeet was de stand gelijk geëindigd, 9-9. Maar deze keer won d’Ommerdieck met 20-2. D’Ommerdieck had door ziekte en blessures moeite om een team samen te stellen, maar dat is gelukt, ondanks een niet-fitte speler.

Eerste helft

D’Ommerdieck ging voortvarend van start. Na twee minuten schoot Agnes Compagner raak schoot en zorgde voor 2-0. Ook de andere spelers waren goed op schot, terwijl Hellas wel kansen kreeg, maar ze niet verzilverde. Na een kwartier was de stand 6-0. Hellas schoot het eerste doelpunt raak 6-1 en in de laatste minuut voor rust scoorde Hellas het tweede doelpunt: 9-2.

Tweede helft

In de tweede helft bouwde d’Ommerdieck goede aanvallen op en schoot raak. Bij de stand 16-2 scoorde Jasper Batterink een prachtig doelpunt en in dezelfde minuut bracht hij na goed aangeven van Jasper Ekkelenkamp de score op 18-2. Er werd gewisseld: Kim van Duren maakte haar debuut in het eerste team. D’Ommerdieck bleef goed rond spelen en maakte de kansen af: eindstand 20-2.