S.V. Nieuwleusen doet goede zaken in Vroomshoop

NIEUWLEUSEN - Op een koud sportpark De Bosrand in Vroomshoop speelde S.V. Nieuwleusen tegen de Vroomshoopse Boys . Na een matige eerste helft, leverde de tweede helft een waar spektakel op, waarbij S.V. Nieuwleusen na 90 minuten als gelukkige winnaar van het veld stapte met een 2-3 overwinning.

Eerste helft

De eerste helft begon wat aftastend, tot echt goed voetbal kwam het niet. De Vroomshoopse Boys vonden elkaar wat makkelijker, maar S.V. Nieuwleusen zat er kort op, waardoor de wedstrijd niet echt op gang kwam. Na een minuut of tien nam Randy Vink de eerste keer het vijandelijke doel onder vuur, maar schoot net naast. Even later brak Reinier Meijerink door en werd neergehaald. Scheidsrechter Leeflang trok geel, zodat Sven Paters goed wegkwam. Het grootste gevaar in de eerste helft kwam voor beide teams nog uit een corner, maar ze gingen met een -0 ruststand de kleedkamer in.

Tweede helft

De tweede helft begon, na een paar minuten al, met een doelpunt voor Vroomshoopse Boys. Roy Bollemaat kreeg de bal niet goed weg, waarna hij de bal tegen Sil Derks van de Vroomshoopse Boys aanschoot en de bal in het doel verdween.
Nog geen twee minuten later scoorde Vroomshoopse Boys alweer. Ditmaal uit een corner die goed bij de eerste paal werd binnengetikt, weer door Sil Derks, 2-0. Al snel stond de aansluitingstreffer op het scorebord. Met het nodige geluk frommelde Randy de bal in de 54e minuut binnen, waarbij keeper Chiel Sickman er niet goed uitzag, 2-1. In de 60e minuut kreeg Sven Paters terecht zijn tweede gele kaart en kon met rood gaan douchen. In de 64e minuut was het al 2-2. Roy in ‘t Veld liet zien hoe een vrije trap vanaf links genomen moet worden. Perfect van de keeper wegdraaiend, legde hij de bal op het hoofd van Saake Malestein, die bij de tweede paal binnen knikte. Maar de mooiste goal van de dag moest nog komen. In de 71e minuut kopte Bas Evenboer een lange voorzet door op Randy, die met een prachtige omhaal de bal over keeper Sickman schoot, 2-3.

Druk hoog houden

Na deze wereldgoal moesten alle zeilen bijgezet worden voor S.V. Nieuwleusen. Dat Vroomshoopse Boys met tien man speelde, was niet te zien. Ze bleven de druk hoog houden en waren gevaarlijk bij uitbraken. In de 77e minuut wees scheidsrechter Leeflang gedecideerd naar de stip na een vermeende handsbal in het strafschopgebied van S.V. Nieuwleusen. Deze ultieme kans voor Vroomshoopse Boys op de gelijkmaker werd echter niet verzilverd door Lars Scholten: zijn inzet belandde op de paal. In deze fase van de wedstrijd liepen de gemoederen nogal eens hoog op en had scheidsrechter Leeflang nogal wat gele kaarten nodig om iedereen in het gareel te houden. Er volgden nog een aantal tactische wissels aan beide zijden en een heel spannend laatste kwartier van de wedstrijd, waarin doelman Tim Hoogenkamp nog een aantal keren moest ingrijpen om zijn doel schoon te houden. Een strijdlustig S.V. Nieuwleusen trok de overwinning over de streep.