Storm Poly raast over Nederland

DALFSEN - De weersvoorspellingen beloofden al niet veel goeds voor deze woensdag 5 juli. De alarmkleur veranderde de laatste uren van geel naar oranje en uiteindelijk code rood vanwege de zware storm die over grote delen van het land overtrok.

Brandweerkorpsen uit vrijwel de gehele omgeving zijn vandaag opgeroepen voor één of meerdere stormmeldingen. Brandweer Nieuwleusen werd rond 11.00 uur opgeroepen voor een gaslekkage aan de Parklaan in Nieuwleusen. Hier aangekomen lagen een drietal grote bomen op de weg en waren rakelings langs een aantal auto's tot stilstand gekomen. Door het loskomen van de wortels werd over een grote lengte de gasleiding kapotgetrokken waarop er gas uitstroomde. Netwerkbedrijf Enexis was zeer snel ter plaatse en zij hebben aan beide zijden van de kapotte leiding een ballon geplaatst zodat dat gedeelte drukloos werd. Een aantal woningen kwam hierdoor zonder gas te zitten. De werkzaamheden aan de gasleiding zullen nog geruime tijd in beslag nemen.

De brandweer had een forse kluif aan alle bomen aan de Parklaan. Vervolgens moest er nog worden uitgerukt naar de Kreuleweg, Nieuweweg, Alexanderplein, Kringsloot en Stickerstraat. Deze klussen zijn samen met de post Dalfsen opgelost.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency