Foto: Bart Willen ten Cate, Vincent Riemersma, Alma Korteweg, Joost van der Linden.

Stokvisdennen: wereldrecords, baanrecord en clubrecords

DALFSEN - Het regende records bij wat opeens de laatste schaatswedstrijden van het seizoen bleken te zijn.

Niels Meijer

B2-junior Niels Meijer uit Zwolle reed in Thialf vijf afstanden in twee dagen; de vierkamp 500, 1500, 3000 en 5000 meter, en nog eens een 10.000 m. Op de drie km. daarom maar iets ingehouden, want zijn passie ligt bij de langste afstanden. Dinsdag kwam hij op de tien km net boven het kwartier binnen, in 15:03,00 en woensdag ging de vijf km in 7:12,78. Op deze afstanden staat hij met zijn clubrecords nu in de Nederlandse ranglijst op de eerste, respectievelijk derde plaats. Volgend jaar, bij de A-junioren staat de vijf km officieel op het programma.

Foto: Eva Riemersma-van Rheenen

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Eva Riemersma-van Rheenen

Master Eva Riemersma-van Rheenen scherpte in Thialf haar eigen wereldrecords van dit seizoen op de vijf en tien km bij de D35 aan. Op de vijf km staat nu 8:01,67 en op de tien km was de huisarts met 16:37,05 bijna een minuut sneller dan in de sneeuw in Innsbruck. Overbodig te zeggen dat dit scherpe clubrecords zijn.

Chantal Hendriks

Dat marathonschaatsen goed samen kan gaan met het rijden lange afstanden, was al eerder aangetoond en senior Chantal Hendriks bevestigde dat nog weer eens in Thialf. Met een prachtige tijd van 7:14,32 reed ze een dik clubrecord op haar eerste vijf km en staat ze nu meteen ook veertiende van Nederland, een prachtige prestatie.

Britt van der Linden

A-pupil Britt van der Linden, ook zij uit Zwolle, deed de naam Recordwedstrijd in Deventer eer aan door op de 400 meter een baanrecord te schaatsen van 38,98. Ze verbeterde daarmee het baanrecord met een halve seconde en het clubrecord met net iets meer dan een seconde.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency