Foto: Anki Dunnewind met haar boek Onbereikbaar. Archieffoto.

Sterke verhalen van sterke vrouwen in kulturhus De Spil

NIEUWLEUSEN - Een fotoreportage met sterke verhalen van sterke vrouwen uit Nederland en Kenia wordt geopend op woensdag 30 oktober in de bibliotheek van kulturhus De Spil in Nieuwleusen.

De kracht van vrouwen, verbondenheid en betrokkenheid, is het thema. Wie zich betrokken voelt bij dit onderwerp, is van harte welkom en kan eventueel eigen ervaringen delen. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Inloop vanaf 19.30 uur en om 20.00 uur is de opening met Anke Bruggeman (directeur bibliotheek) en Ceciel Bruin (bestuurslid van Melania) en Vrouwen van Nu.

Overwinningsverhalen

Ceciel vertelt over hoe het project ontstaan en gerealiseerd is en daarna is er een rondgang langs de fotoreportage met bijbehorende verhalen. Daarna vertelt Anki Dunnewind over vier overwinningsverhalen die zij in haar boek ‘Onbereikbaar’ heeft opgenomen. Daarna kan men napraten onder het genot van een drankje.

Veel bereikt in 100 jaar

In 100 jaar (1919 algemeen vrouwenkiesrecht) hebben vrouwen enorm veel bereikt. Anno 2019 is kiesrecht vanzelfsprekend. Nu gaat het over het recht van vrouwen om zich overal vrij en veilig te bewegen (#MeToo in het westen en tot geweld en vervolging in andere delen van de wereld). Vrouwen tonen zich krachtig in hun streven naar gelijkberechtiging en doen dat vanuit ondernemerschap, persoonlijk leiderschap en empowerment.

Eind aan de armoede

De Verenigde Naties proberen doelen te bereiken zoals 'een einde aan armoede in de wereld in 2030’. Vrouwen van Nu en Stichting Melania werken samen in het internationale project Sterke verhalen en sterke vrouwen wereldwijd. Met Europese subsidie is er een fotoreportage en minidocumentaire gemaakt over tien vrouwen in Kenia en Nederland.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency