Station tot Stationloop blijft onverminderd populair

Het parcoursrecord werd niet verbroken, maar zowel de organiserende atletiekclub ACO van Elderen als de ruim 1600 lopers die woensdagavond aan de start verschenen, kunnen terugkijken op een geslaagd verloop van de jaarlijkse Station tot Stationloop.

De loop tussen de stations van Ommen en van Dalfsen omvat een fraai parcours van tien Engelse mijlen, oftewel ongeveer 16 kilometer. De nieuwe burgemeester van Dalfsen, Erica van Lente, gaf om half acht het startschot bij het station van Ommen, waarna de lopers op weg gingen. Ze vormden een fraai lint, dat gedurende de wedstrijd steeds verder uiteen viel. Meervoudig winnaar Danny Koppelman was niet van de partij, ondat de wedstrijd niet in zijn schema paste. Omdat hij twee weken eerder het parcoursrecord van de Hardenberg City Run  aan flarden liep, had hij wellicht een serieuze aanval kunnendoen op het parcoursrecord van 51.53, dat Arne Mulder in 2014 neerzette.

Overall-winnaar van deze twaalfde editie werd William van Eeken van Atletiekclub Ommen, die de tien Engelse Mijlen aflegde in 54.50 minuten. Jan Schra (BB Lopers) werd tweede in 55.25 en ACO-atleet Robert Gerritsen finishte als derde in 65.54.

Snelste Dalfsenaar was Steve Oosterhuis, die in 1.01.07 over de streep kwam. Christiaan van Rechteren eindigde bij de mannen 45+ als vierde in 1.01.50 en Christina Mulder uit Nieuwleusen liet een mooi succes noteren door als vijfde vrouw te finishen in 1.12 .19.
De Stationloop blijft onverminderd populair bij atleten uit het hele land, en zelfs uit het buitenland. Ook dit jaar was het deelnemersveld pijlsnel volgeboekt. Bij de start van de inschrijving waren de eerste duizend startplaatsen al binnen twintig minuten vergeven.

(foto: Johan Bokma)