Foto: Thijs Westenbrink. Foto: Start racing.

Start racing Nieuwleusen contracteert jong talent uit Dalfsen

DALFSEN - STichting Aankomend RaceTalent (START) Nieuwleusen laat Thijs Westenbrink uit Dalfsen komend seizoen op de blauwe Yamaha R6 rijden.

Na Leon Stolte dus weer een jong talent uit de gemeente Dalfsen. Thijs Westenbrink is een 15-jarige coureur die al vanaf zijn zevende jaar hard over het asfalt rijdt. Als zevenjarige begon hij op een minibike en vorig jaar reed hij in de Yamaha R3 Cup. Dit jaar dus een nieuwe uitdaging voor de Dalfsenaar, die vorig jaar in de R3 Cup al diverse malen op het podium stond. Dit jaar krijgt hij de beschikking over een Yamaha R6, hetzelfde merk, maar een stuk zwaarder. Westenbrink neemt daarmee deel aan de IDC-races, waar hij in de ProCup 600 klasse gaat rijden. Eind februari stapt Westenbrink voor het eerst op de zwaardere 600 en gaat hij zijn eerste meters maken tijdens een trainingmeerdaagse op het circuit van Valencia in Spanje.

Springplank jong talent

Start racing wil nog meer een springplank zijn voor jong talent, Westenbrink past precies in dat plaatje. De vorige coureur van Start, Leon Stolte, maakt de sprong naar Pearle Gebben racing en komt uit in de Supersport 600 klasse van het IDC. Samen met Finn de Bruin hopen ze, in het oranje, mee te strijden in de top van deze klasse.
Start is bovendien een samenwerking aangegaan met Pearle Gebben racing, met de bedoeling om talent sneller door te kunnen laten stromen naar betere competities, zoals bijvoorbeeld het IDM in Duitsland. Start leidt het talent op en via Pearle Gebben racing moeten de rijders daarna in een sterkere competitie kunnen racen. Beide teams gaan ook gezamenlijk naar Valencia en assisteren elkaar ook bij wedstrijden. Start blijft wel gewoon de vaste plek op de paddock van het circuit innemen, met hun eigen werkplaats en hospitality tent.

Teampresentatie

De presentatie van het team en de nieuwe rijder wordt gehouden op zaterdagavond 25 maart, liefhebbers kunnen de datum vast noteren in de agenda.
De eerste race in de ProCup 600 wordt verreden op zaterdag 8 april op het TT-circuit van Assen.

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency