Foto: Marcel van Saltbommel.

Sinterklaas verrast Nieuwleusen met een bezoekje

NIEUWLEUSEN - Een week eerder maakte Sinterklaas al zijn opwachting in Dalfsen, maar zaterdagmiddag kwam hij met zijn pieten naar de kinderen in Nieuwleusen.

De geplande Sinterklaasshow in kulturhus De Spil kon helaas niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Maar ondernemersvereniging Actief Nieuwleusen vroeg de Sint om dan in ieder geval wel een rondrit te maken door het dorp en dat wilde hij heel graag doen.

Sint benaderde autobedrijf Jansen voor drie oude brandweervoertuigen en die zijn met stoom en kokend water rijklaar gemaakt. De Sint is Hans Jansen zeer dankbaar. Uit de verte hoorde iedereen het gezelschap al aankomen en zo kon men toch nog een glimp opvangen van de goedheiligman.

De intocht wordt jaarlijks financieel mogelijk gemaakt door de Ondernemersvereniging Nieuwleusen. Dit jaar met hulp vanuit De Spil, Maarten Fijlstra zorgde voor de muziek, studio SES, BAM stelde een agreggaat beschikbaar en uiteraard veel dank aan alle vrijwilligers.

 

Foto's: Marcel van Saltbommel.

KLIK HIER voor meer foto's:

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency