Foto: De walnotenboom wordt onthuld op Het Kompas.

Sinterklaas geeft Het Kompas boom voor groen plein

NIEUWLEUSEN - De pieten, gehuld in schilders-overalls, kwamen vanmorgen wel per pickup naar cbs Het Kompas in Nieuwleusen, maar Sinterklaas was er niet bij. Dat was natuurlijk een grote teleurstelling voor de kinderen en ouders, die allemaal buiten stonden te wachten op de Goedheiligman.

Maar toen ze even goed zochten, bleek Sinterklaas in slaap gevallen te zijn in het keetje naast de school. De pieten hadden het niet helemaal goed begrepen, ze hadden gehoord dat Het Kompas een groen schoolplein wil. Dus waren ze al vast aan de slag gegaan met groene verf op het plein. De kinderen zagen al sinds een paar dagen allerlei groene sporen, zoals voetafdrukken, lege verfbussen etc. Sint werd er een beetje moe van dat ze hem niet begrepen en was gisteravond even een rustplekje gaan zoeken.
Sinterklaas had wel alvast een prachtig cadeau neer laten zetten op het groene plein: een walnotenboom van meer dan tien jaar oud. Al een mooie grote boom dus, die volgende zomer vast al wat schaduw zal geven aan de spelende kinderen.

Groen Schoolplein
De ouderraad van Het Kompas kwam vorig jaar met het idee om het versteende schoolplein te vergroenen. Dat kwam mooi uit, want de provincie Overijssel wil heel graag dat alle schoolpleinen in Overijssel in 2025 vergroend zijn. Zodat alle kinderen meer in aanraking komen brengen met groen, om te spelen en te leren. De leerlingen en de ouders van Het Kompas hebben plannen gemaakt voor het groene schoolplein. Wensen zijn onder andere een bultheuvel met glijbaan, ondergrondse leidingen en zonnepanelen. En dus een nieuwe boom voor de oude die afgelopen jaar is gesneuveld. En vandaag het startsein voor het groene plein.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency