Foto: de Samenloop voor hoop, archief 2017

Samenloop voor Hoop Dalfsen in september 2021

DALFSEN - In het weekend van 18 en 19 september zou de tweede editie van de Samenloop voor Hoop Dalfsen worden gehouden. Een evenement om stil te staan bij kanker, het leven te vieren en geld in te zamelen voor Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) kankerbestrijding.

Vanaf begin 2019 is een groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers bezig geweest met de voorbereidingen hiervoor. Vanwege de coronacrisis zijn echter veel dingen niet meer mogelijk, waaronder evenementen. De Samenloop is formeel een vergunningplichtig evenement, dus zijn alle Samenlopen geschrapt. Een grote teleurstelling voor de betrokkenen.

24-uurs estafette

Honderden gemotiveerde deelnemers zouden op 18 en 19 september hun tenten opslaan op het evenemententerrein naast het gemeentehuis in Dalfsen. De Samenlopers zouden daar 24 uur lang wandelen in estafette om zo geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Samen met tal van activiteiten en muziek. Maar het coronavirus gooide roet in het eten.

Arjen Meijer is voorzitter van de club vrijwilligers die samen de Samenloop organiseert. “Toen we de Samenloop in 2017 voor het eerst organiseerden, hadden we niet durven hopen op zo’n succes. Een evenement waar we met honderden mensen het leven vieren, maar ook een arm om elkaar heen slaan. Een bijzonder moment tijdens de Samenloop blijft onze kaarsenceremonie, omdat we dan stil staan bij gemis van dierbaren en mensen die door kanker zware tijden hebben of hebben gehad. We hopen dat het evenement in 2021 wel kan plaatsvinden. Zet 10 en 11 september maar vast in de agenda! Voor 2020 hadden zich in het voorjaar al twaalf teams aangemeld. Deze schuiven gewoon door naar 2021. Ook sponsors en artiesten blijven betrokken.”

80.000 euro in 2017

Met de opbrengst van de Samenloop voor Hoop – in 2017 is er in Dalfsen ruim 80.000 euro opgehaald - financiert KWF wetenschappelijke onderzoeken naar kanker. Voorzitter Arjen hoopt dat er volgend jaar alsnog een mooie cheque aan het KWF overhandigd kan worden.

Meer info Samenloop voor hoop

Bezoek voor meer informatie of om aan te melden als deelnemer, vrijwilliger of eregast de website: https://www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/overijssel/dalfsen-2020-uitgesteld-ivm-corona/

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency