Foto: Quinty en Xam op berenjacht.

Samen beren spotten in het dorp

NIEUWLEUSEN - Ineens verschenen er afgelopen dagen in heel Nederland overal knuffelberen achter de ramen. Ook in Nieuwleusen gingen de kinderen enthousiast op berenjacht.

De berenjacht is bestemd voor jonge kinderen die zich door gebrek aan bewegingsvrijheid misschien een beetje vervelen. Als ze met papa of mama een frisse neus halen tijdens een wandeling door hun eigen wijk, kunnen ze de beren tellen die ze zijn tegen gekomen.

Kinderboek

Het idee komt uit Australië en is gebaseerd op het oude kinderboek 'We gaan op Berenjacht' van Michael Rosen en Helen Oxenbury uit 1995. Enkele initiatiefnemers zijn afgelopen dinsdag met de actie begonnen en hebben een Facebookpagina ingericht die in korte tijd al duizenden leden had. Het is simpel om uit te voeren: nodig zoveel mogelijk mensen uit om een knuffelbeer achter het raam te zetten. Er kan een aankruiskaart met beren worden gedownload via internet. Maar volg bij de berenjacht wel altijd de richtlijnen van het RIVM: ga dus niet met groepen op pad en blijf op afstand.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency