Saam Welzijn en Agnietencollege worden samen eigenaar van Talentenbrigade

Saam Welzijn en het Agnieten College gaan samenwerken om de Talentenbrigade van de school steviger in de steigers te zetten. Komende woensdag ondertekenen de directeuren en coördinatoren van Saam Welzijn en Agnieten College een samenwerkingsovereenkomst, waarmee ze gezamenlijk eigenaar worden van de Talentenbrigade.

Vanaf augustus 2018, toen zowel het Agnieten College als Saam Welzijn een onderkomen vonden in kulturhus De Spil, werd de samenwerking tussen beide partijen al eenvoudiger en laagdrempeliger. Jongeren buurten bij Saam Welzijn en jongerenwerkers buurten in de pauzes bij het Agnieten College. Met de start van de Talentenbrigade, eind november 2018, werd de samenwerking nog hechter. Jongeren die in de praktijk allerlei activiteiten en evenementen gingen organiseren, konden dat doen in samenwerking met Saam Welzijn.

Gezamenlijke visie

Vooral omdat de Talentenbrigade zich op het domein begeeft van school, samenleving en welzijn. Geleidelijk ontstond er een soort natuurlijke samenwerking en de wens om samen aan de slag te gaan. Zo krijgt de Talentenbrigade een steviger onderbouwing en kan er worden gewerkt met een gezamenlijke visie, die is verwoord in doelstellingen, taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Deze laatste zijn verwoord in de overeenkomst die woensdag wordt ondertekend.

Daarnaast starten beide organisaties binnenkort samenwerking met de regio Zwolle, specifiek gericht op het project Impacter en het project doorlopende leerlijnen. Ook weer met het doel om jongeren te helpen met het maken van keuzes, door ze kennis te laten maken met praktijkplekken in bouw, cultuur, onderwijs en zorg.

 Voor beide organisaties is deze structurele samenwerking nieuw, maar tegelijkertijd zien ze het als een geweldige uitdaging. Want onderwijs en Welzijn werken in Nederland nog niet eerder op deze unieke manier samen.  

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency