S.V. Nieuwleusen wint van S.V. Gramsbergen

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen ontving S.V. Gramsbergen zaterdag op het Klaverblad. De thuisclub won verdiend met 3-1 onder het oog van veel supporters.

S.V. Nieuwleusen zat er kort op en maakte het Gramsbergen flink lastig. S.V. Gramsbergen speelde slordig en na een minuut of tien kwamen de kansen voor de oranjehemden. Thomas Koobs worstelde zich goed langs drie verdedigers, waarna de inzet van Tom Vasse net geblokt werd. Kort ging Thomas alleen af op keeper Koster, maar zijn lob ging ruim over. In de 13e minuut zette Tom goed door en vond Randy Vink bij de tweede paal die met links beheerst afrondde. Randy kreeg een paar minuten daarna de volgende grote kans, maar keeper Koster bleek een taaie sluitpost. Een minuut later had Tom de bal weer voor het inschieten bij de tweede paal, maar Koster redde weer goed. Na 20 minuten nam S.V. Nieuwleusen wat gas terug en kreeg S.V. Gramsbergen een beetje lucht. Maar veel gevaar gaf dat niet. Randy probeerde het maar eens van rand strafschopgebied. De keeper werkte de bal slecht weg en zo in de voeten bij Bas Evenboer die in de 25e minuut dik verdiend de 2-0 binnenschoot. Tim Hoogenkamp probeerde een aanvaller uit te spelen, maar raakte de bal kwijt waarna Roy Seinen in de 36e minuut voor een leeg doel binnen kon schieten: 2-1. S.V. Gramsbergen tankte hier vertrouwen uit en probeerde door te drukken. Na 5 minuten ging deze storm alweer liggen toen scheidsrechter Willems eventueel buitenspel wegwuifde en Leon de Raad zeer beheerst afrondde: 3-1 ruststand.

Na rust

S.V. Gramsbergen was na rust iets meer aan de bal, maar grote kansen bleven uit, ook voor S.V. Nieuwleusen. De eerste kans in de tweede helft was pas na een kwartier, maar wel uit een vrije trap. Ruben Brinkman legde de bal op het hoofd van Randy, maar helaas schampte de hij bal waardoor de bal net naast ging. Aan de andere kant was er ineens een ouderwetse scrimmage voor het doel van Tim. Het thuispubliek hield de adem in, maar de bal werd weggewerkt. In de loop van de tweede helft kwamen Kris Tinholt, Jille Brinksma en Tom Huizingh erin voor Tom Vasse, Randy Vink en Reinier Meijerink. Door de omzettingen ging S.V. Gramsbergen wat meer naar voren voetballen, waardoor er meer ruimte kwam voor de aanvallers van S.V. Nieuwleusen. Toen ook Leon af en toe over links opkwam, bleef het oppassen voor de verdedigers van S.V. Gramsbergen. Toen Leon na één van zijn rushes Jille vrij voor de keeper zette, redde Koster weer. Deze redde andermaal toen Jille zelf goed doorging op rechts en in de korte hoek probeerde binnen te schieten. Dankzij Koster is de ploeg uit Gramsbergen een afgang bespaard gebleven.

Volgende wedstrijd

De volgende wedstrijd van S.V. Nieuwleusen is op 5 november in Vriezenveen om 15:00 uur tegen DOS ’37 op sportpark Het Midden.

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Tim Hoogenkamp Verdediging: Niels Koets, Saake Malestein, Roy Bollemaat, Leon de Raad Middenveld: Ruben Brinkman, Thomas Koobs, Reinier Meijerink (71’ Tom Huizingh), Tom Vasse (68’ Kris Tinholt) Aanval: Bas Evenboer (85’ Stijn Hoekstra), Randy Vink (68’ Jille Brinksma)

Scoreverloop

23’: 1-0 Randy Vink
25’: 2-0 Bas Evenboer
36’: 2-1 Roy Seinen
41’: 3-1 Leon de Raad