S.V. Nieuwleusen wint van Coevorden

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen speelde zaterdag uit tegen CSVC in Coevorden; meestal een lastige tegenstander. Het werd 0-3.

De Nieuwleusenaren startten fel en zetten CSVC direct onder druk. In de 12e minuut kreeg S.V. Nieuwleusen een vrije trap op de rand van de 16-meter. Reinier Meijerink krulde de bal fraai om de muur laag in de linkeronderhoek, 0-1. S.V. Nieuwleusen was heer en meester en creëerde diverse kansen, via Bas Evenboer en Randy Vink op de lat. In de 24e minuut werd een doelpunt van de uitstekend spelende Tom Vasse onterecht afgekeurd vanwege buitenspel. S.V. Nieuwleusen bleef aandringen en kreeg nog meerdere kansen. In de 27e minuut speelde Thomas Koobs zich knap vrij en krulde de bal met de linkervoet uiterst verfijnd in de verste hoek, 0-2. Hierna kreeg S.V. Nieuwleusen nog diverse kansen, via Randy Vink, Reinier Meijerink, Tom Vasse en Bas Evenboer. Als enige kritiekpunt was aan te merken dat de wedstrijd al voor rust beslist had moeten zijn.

Na rust

Direct na rust pakte S.V. Nieuwleusen direct weer het initiatief en uit de eerste de beste aanval legde Randy Vink mooi terug op Bas Evenboer. Bas schoot de bal via de handen van de keeper in de kruising, 0-3. Dit was de nekslag voor CSVC. In de 50e minuut werd Thomas Koobs vastgehouden binnen het strafschopgebied, dus gaf scheidsrechter A. Jansen uit Grolloo een penalty. De strafschop werd hard naast geschoten door Reinier Meijerink. Opnieuw kreeg S.V. Nieuwleusen meerdere kansen om de voorsprong uit te bouwen. In de 71e minuut kreeg CSVC de enige kans van de wedstrijd: Tim Hoogenkamp strekte zich uit naar de bovenhoek en tikte de bal over. In de laatste fase werden de A-spelers Sander Bollemaat en Jille Brinksma ingebracht die zonder problemen meespeelden in de hoofdmacht. Jille kreeg nog een kopkans, maar de keeper redde bekwaam.

Opstelling

S.V. Nieuwleusen: Tim Hoogenkamp, Gerrit Zekveld (73e Kris Tinholt), Roy Bollemaat, Saake Malenstein (82e Niek Bollemaat), Leon de Raad, Thomas Koobs, Mark de Weerd (86e Sander Bollemaat), Reinier Meijerink, Tom Vasse (73e Thomas Huzen), Randy Vink (86e Jille Brinksma), Bas Evenboer

Volgende week speelt S.V. Nieuwleusen thuis tegen medekoploper ZZVV uit Zuidwolde om 14.30 uur.