Foto: moment uit de wedstrijd.

S.V. Nieuwleusen wint ruimschoots van Fit Boys

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen boekte zaterdag tegen Fit Boys, rode lantaarndrager in de 3e klasse D, een simpele en ruime 2-6 overwinning op sportpark Noord-West in Beilen

Vanaf de aftrap nam S.V. Nieuwleusen het initiatief en dat resulteerde in enkele prima kansen om de score te openen. Nadat Bas Evenboer uit een hoekschop rakelings over had gekopt en Leon de Raad zijn inzet zag gestopt door doelman Robert Haandrikman, was het na tien minuten wel raak. Een voorzet op maat van Stijn Hoekstra benutte Leon de Raad koppend (0-1). S.V. Nieuwleusen bleef de aanval zoeken en na weer een prima voorzet van Stijn Hoekstra had Nick Holsappel de score kunnen verdubbelen. Zijn te slappe schot werd echter moeiteloos gekeerd door Haandrikman. Hierna kwam Fit Boys beter in de wedstrijd toen S.V. Nieuwleusen soms slordig samenspel liet zien. Een grote kans op de gelijkmaker kreeg Tim Seubring uit een vrije trap na een overtreding van Stefan van Veen. Zijn kopbal werd gekeerd door doelman Tim Hoogenkamp. Op slag van rust scoorde S.V. Nieuwleusen uit de rebound van een afgeslagen aanval toch nog via Bas Evenboer (0-2).

Na rust

Kort na rust kreeg Fit Boys een grote kans op de aansluitingstreffer. Mark de Weerd bracht ternauwernood redding op de doellijn. Even later was het weer raak voor S.V. Nieuwleusen. De voorzet van de voor Nick Holsappel ingevallen Tom Vasse werd prima afgerond door Stijn Hoekstra (0-3). De verdediging van Fit Boys had grote moeite om de van een blessure teruggekeerde Tom Vasse af te stoppen. Hij kreeg dan ook de kans te scoren oog in oog met Haandrikman maar passeerde hem niet. Ook een voorzet van Vasse op de vrijstaande Hoekstra leidde niet tot de definitieve genadeklap. Fit Boys kwam nauwelijks nog aan een fatsoenlijke aanval toe, maar kwam toch tot scoren. Een afgeslagen aanval van S.V. Nieuwleusen kwam voor de voeten van Ruud Seubrink, die zag dat Tim Hoogenkamp wel erg ver voor zijn doel stond. Van grote afstand ondernam hij een poging die tot succes leidde (1-3). Nadat Roy Bollemaat uit een vrije trap de 1-4 had ingekopt was de wedstrijd wel gespeeld, helemaal toen Gerrit Zekveld de 1-5 liet aantekenen. Fit Boys deed daarna nog iets terug door de aanvallend ingestelde verdediging van S.V. Nieuwleusen te verrassen via Jonathan Schans (2-5). De fraaie solo en het afronden van Saake Malestein in de laatste minuuut maakte het klasseverschil helemaal duidelijk (2-6).

Geen periodetitel

Door deze winst had S.V. Nieuwleusen nog een theoretische kans op de tweede periodetitel, maar omdat FC Klazienaveen ook won, is aan die illusie een eind gekomen.

Volgende wedstrijd: 14 maart thuis tegen ZZVV (Zuidwolde). Aanvang: 14.30 uur.

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Tim Hoogenkamp
Verdediging: Saake Malestein, Roy Bollemaat, Stefan van Veen (80e Thomas Huzen), Leon de Raad
Middenveld: Mark de Weerd, Gerrit Zekveld, Ruben Brinkman
Aanval: Bas Evenboer, Rick Holsappel (46e Tom Vasse), Stijn Hoekstra (80e Tim Harink)

Scoreverloop:

10e: 0-1 Leon de Raad

45e: 0-2 Bas Evenboer

50e: 0-3 Stijn Hoekstra

71e: 1-3 Ruud Seubring

77e: 1-4 Roy Bollemaat

79e: 1-5 Gerrit Zekveld

80e: 2-5 Jonathan Schans

89e: 2-6 Saake Malestein

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency