S.V. Nieuwleusen wint overtuigend van Hollandscheveld

NIEUWLEUSEN - Voetbalvereniging S.V. Nieuwleusen nam het zaterdag thuis op tegen de nummer twaalf Hollandscheveld. Er waaide een stormachtige zuidwesten wind over sportpark ’t Klaverblad wat goed voetbal eigenlijk onmogelijk maakte. Toch won het vlaggenschip overtuigend met 3-1.

Het Evert Bosch-veld was onbespeelbaar en daarom week de club uit naar het Herman van den Berg-veld (kunstgras). In de 1e helft had S.V. Nieuwleusen de wind in de rug.

S.V. Nieuwleusen begon met twee veranderingen ten opzichte van vorige week. Robin Hoogenkamp en Lars Gruben vervingen de geblesseerden Rick Jansen en Wouter Tabbers. Vanaf het begin af aan was de thuisclub de betere partij. Het eerste gevaarlijke moment in de 7e minuut was meteen een doelpunt. Uit een afgeslagen corner, kwam de bal voor de voeten van Ruben Brinkman. In de tweede instanties schoot hij diagonaal in de verre hoek de 1-0 tegen de touwen. Bij het tweede gevaar in de 18e minuut, stond de 2-0 al op het scorebord. Bas Evenboer speelde Reinier Meijerink met een korte corner snel in. Reinier kapte zijn tegenstander goed uit in de 16 en schoot onberispelijk hard in de korte hoek de 2-0 achter keeper Vos. S.V. Nieuwleusen liet ondanks de harde meewind goed verzorgd voetbal zien, wat na 30 minuten resulteerde in de 3-0 voorsprong. Wederom uit een korte corner, schoot dit keer Tom Vasse hard op doel. Keeper Vos moest pareren, maar werd in de rebound geklopt door Saake Malestein. Onder andere door een fantastisch afstandsschot van Ruben Brinkman, en nog een aantal goede kansen, bleef het bij een comfortabele 3-0 bij de rust, waar 4 of 5-0 ook zeker had gemogen.

Tweede helft
Zonder te wisselen, begon men aan de 2e helft. Waar S.V. Nieuwleusen in de 1e helft goed met de harde wind omging, was dat met de tegenwind niet het geval. Veel te veel ging er ineens door de lucht in plaats van over de grond. Uit het niets maakte Hollandscheveld in de 50e minuut de 3-1. Een vrije trap rond de middenlijn werd de 16 in geslingerd. Geheel vrijgelaten schoot Robbin Sikken de 3-1 onberispelijk achter Tim Hoogenkamp. Doordat de spaarzame momentjes dat Hollandscheveld de aansluitingstreffer zou kunnen maken goed afliepen, kwam er niet echt veel spanning meer in de wedstrijd. S.V. Nieuwleusen had op het einde van de wedstrijd de score nog kunnen uitbouwen, maar de echte scherpte ontbrak bij de afronding. Wel jammer dat het goede spel van de 1e helft niet doorgezet kon worden in de 2e helft. Maar het zijn weer drie belangrijke punten die bijgeschreven kunnen worden in de stand en de strijd om de 2e periode, waarin S.V. Nieuwleusen bovenaan staat.

Volgende week gaat S.V. Nieuwleusen op bezoek bij de nummer 4 Hoogeveen. Let op, de wedstrijd begint om 14.30 uur.

Scoreverloop
Scoreverloop: 7e min. Ruben Brinkman 1-0, 18e min. Reinier Meijerink 2-0, 30e min. Saake Malestein 3-0, 50e min. Robin Sikken 3-1.