Foto: Spelmoment uit de wedstrijd S.V. Nieuwleusen tegen Oranje Nassau.

S.V. Nieuwleusen wint met 5-2 van Oranje Nassau

NIEUWLEUSEN - In de laatste gewone competitiewedstrijd van dit seizoen nam S.V. Nieuwleusen het zaterdagmiddag op tegen Oranje Nassau uit Almelo. Op een zonovergoten Klaverblad werd het, mede door een loepzuivere hattrick van Randy Vink, 5-2 voor de thuisclub.

S.V. Nieuwleusen begon goed aan de wedstrijd en in de zesde minuut zag Reinier Meijerink zijn inzet eindigen op de paal. Toch hadden de gasten uit Almelo in het eerste half uur het betere van het spel en kwamen in de twaalfde minuut op voorsprong doordat Ponsteen een mooie opgezette aanval goed afrondde.

Vlak voor rust gaf Randy Vink zijn visitekaartje af door een loepzuivere hattrick binnen vijf minuten. Beide teams zochten de kleedkamer op met een 3-1 voorsprong voor de oranjehemden.

Tweede helft

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, Oranje Nassau bleef voetballen en dat resulteerde in de 60e minuut tot de aansluitingstreffer van Thijs Hindriks. Dit bleek ook meteen het laatste wapenfeit van de gasten.

Jeroen Elzinga bracht wat verse krachten binnen het veld, waaronder Tieme Brinksma. In de 72e minuut zette Tieme, S.V. Nieuwleusen op een 4-2 voorsprong en ook het slotakkoord was van hem. Met zijn tweede goal van deze middag zette hij de 5-2 eindstand op het scorebord.

Nacompetitie

Door deze overwinning en het verlies van Gramsbergen is S.V. Nieuwleusen naar de derde plek op de ranglijst geklommen, een fantastisch resultaat. Dit betekent dat S.V. Nieuwleusen voor de nacompetitie op zaterdag 3 juni om 15.00 uur in Kampen speelt tegen DOS Kampen.

Uiteraard kan het vlaggenschip van S.V. Nieuwleusen daar de nodige steun van de trouwe aanhang goed gebruiken. Er rijdt een supportersbus die om 14.00 uur vertrekt.

Opgave voor de bus kan via https://fd7.formdesk.com/svnieuwleusen/Aanmelding_bus.

 

Scoreverloop:

12e min 0 – 1 Patrick Ponsteen

38e min 1 – 1 Randy Vink

39e min 2 – 1 Randy Vink

42e min 3 – 1 Randy Vink

60e min 3 – 2 Thijs Hindriks

72e min 4 – 2 Tieme Brinksma

87e min 5 – 2 Tieme Brinksma

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel: Tim Hoogenkamp

Verdediging: Roy Bollemaat, Leon de Raad (80e min Lars Herssevoort), Saake Malestein, Kris Tinholt

Middenveld: Ruben Brinkman, Thomas Koobs, Reinier Meijerink, Tom Vasse (65e min Stijn Hoekstra)

Voorhoede: Randy Vink, Bas Evenboer (65e min Tieme Brinksma)

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency