Foto: Marcel van Saltbommel.

Meer dan 800 deelnemers bij Avond4daagse Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - De Avond4daagse Nieuwleusen hield gisteravond (donderdag) de feestelijke inhaalavond. Met meer dan 800 wandelaars is het aantal deelnemers van 2022 ruim overtroffen.

“Wij zijn enorm trots dat zo’n klein dorp als Nieuwleusen zoveel mensen letterlijk in beweging weet te krijgen,” aldus Kristel van den Berg van de organisatie.

Muzikale warming-up

Nieuw dit jaar was de opening door fitnessclub Helios. Na een muzikale warming-up vanaf het hoofdveld van USV, gingen alle wandelaars, voornamelijk kinderen van de basisscholen, van start. Het huidige bestuur van de Avond4daagse Nieuwleusen, dat sinds vorig jaar bestaat uit Anouk Bouwman, Charissa Schrooten en Kristel van den Berg, heeft geluisterd naar feedback vanuit scholen en ouders. Zo vond dit jaar het defilé op de donderdag voor het eerst plaats op het parkeerterrein vóór USV in plaats van op het terrein van USV zelf. “We hadden vorig jaar vanuit meerdere hoeken vernomen dat men de binnenkomst vanuit achter op het terrein van USV te smal en krap vond”, aldus Van den Berg. “Het onthaal op de parkeerplaats bood meer ruimte voor toeschouwers en voor het gezamenlijk binnenkomen als groep. We hebben veel positieve reacties gehad op deze aanpassing.” Alle deelnemers werden feestelijk onthaald, terwijl ze onder de kleurrijke ballonnenboog doorliepen, met applaudisserende ouders en grootouders als erehaag en muzikale omlijsting.

Fout in het goud

Evenals voorgaande jaren, konden de deelnemers ook dit jaar tijdens de laatste avond weer feestelijk uitgedost meelopen. ‘Fout in het goud’ was het thema deze Avond4daagse. Gouden hoedjes, gouden kettingen, gouden zonnebrillen; alles passeerde de revue. Groep 1/2C van basisschool De Zaaier ging er met een prijs vandoor, evenals groep 8 van Het Kompas. De organisatie kijkt met een positief gevoel terug op het evenement. “Zonder de medewerking van vrijwilligers, sponsors en natuurlijk de organisatie vanuit de scholen, hadden we dit niet kunnen doen. We zijn enorm dankbaar dat ieder jaar weer zoveel betrokken mensen uit het dorp vrijwillig opstaan om van onze Avond4daagse een succes te maken.”

Tips?

De organisatie staat open voor tips en suggesties. Van den Berg: “We kunnen niet met alles en iedereen rekening houden, we doen het tenslotte vooral voor de kinderen. Maar we doen echt ons best zoveel mogelijk bruikbare tips over te nemen om het nog beter en leuker te maken. Dus stuur ons vooral een e-mail met tips via [email protected]
De datum van de Avond4daagse 2024 wordt binnenkort via diverse kanalen bekendgemaakt."
Meer informatie: www.avond4daagsenieuwleusen.nl

Bekijk het mooie fotoalbum van de Wandel4daagse van Marcel van Saltbommel: https://www.dedalfsermarskramer.nl/25-05-23-wandelvierdaagse 

Hieronder nog wat foto's van de organisatie van de Wandel4daagse. Waaronder de prijswinnaars van Het Kompas en van De Zaaier en nog enkele foto's van de huldiging bij het sportpark.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency