Foto: Achterste rij vlnr.: Lisa Beltman, Esmee Brinkman, Marit Stokvis, Maureen Blonk, Anke Uilen, Silke van Raalte, Lyse Meijer, Yvon Kuiper. Voorste rij vlnr: Sam Goutbeek en Fleur Snoeijer.

S.V. Nieuwleusen MO11-1 kampioen in de zaal

NIEUWLEUSEN - Ook voor het team Meiden Onder de 11 begon na twee fases op het veld de winterzaalcompetitie. Het team bestaat uit tien fanatieke meiden dat net als op het veld in de zaal uitkomt in een gemengde competitie.

Teamspirit is wel het sleutelwoord en zo werd menig jongensteam te kijk gezet door deze kleine oranjeleeuwinnen.

De zaalcompetitie bestond uit gemengde teams (VV DES), jongens van FC Dalfsen en SV Nieuwleusen JO11-3 en de MO11 meiden van Lemele. De eerste wedstrijden gewonnen van Lemele en Dalfsen.

De laatste beslissende wedstrijden werden gespeeld op eigen bodem in De Spil. Hoewel een aantal meiden niet fit was won ook hier de teamspirit. Ziek of niet ze waren er voor elkaar, alle 10. Fanatiek maar toch ook zeker onder de indruk van het vele publiek waaronder vaders, moeders, opa’s en oma’s.

Helaas gingen de eerste wedstrijden tegen de meiden van Lemele en de boys van Dalfsen nipt verloren en kwamen toch de zenuwen. Tegen de eigen jongens van JO11-3 werd er gelijkgespeeld. Het kwam dus aan op de laatste wedstrijd tegen nummer 2, VV DES.

Ook deze wedstrijd liep niet zoals de meiden zouden willen en ze kwamen op een 2-0 achterstand. Maar de teamspirit dreef de meiden tot grote hoogte. Volle bak werd er gespeeld en zowaar was het frivole spel weer terug. In het restant van de wedstrijd werd er door de meiden maar liefst vier keer gescoord. Dat was ruim voldoende voor het kampioenschap.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency