Foto: SV Nieuwleusen 1

S.V. Nieuwleusen legt het af tegen Achilles

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen speelde zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen Achilles 1894 uit Assen. Na een moeizame eerste helft, maar een goede tweede, moest Nieuwleusen toch het hoofd buigen voor de koploper uit Assen en verloor met 2-0.

Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Jan Pasman, trapten de teams om 15.00 uur af op Sportpark Marsdijk in Assen.

Het strijdplan werd snel duidelijk. Compact spelen en Achilles het spel laten maken. Dit strijdplan kon eigenlijk na 2 minuten al in de prullenbak. Achilles had het net al gevonden. De vooraf gevreesde spits van Achilles Dzenan Sarkinovic liep direct al een voorzet binnen.

Na nog een gevaarlijke actie van dezelfde spits geloofde Achilles het wel even en liet S.V. Nieuwleusen wat van de schrik bekomen. Maar S.V. Nieuwleusen had moeite met voetballen in de eerste helft. Het was druk op het middenveld, waardoor vaak direct de lange bal gehanteerd werd. Na een minuut of 25 kwamen de eerste kansjes voor S.V. Nieuwleusen. Na een mooie aanval werd een doelpunt van Reinier afgekeurd wegens buitenspel.

Na een halfuur spelen moest Bas Evenboer het veld verlaten wegens een hamstringblessure. Marc Hoogenkamp was zijn vervanger en speelde linksback en  Leon de Raad ging centraal spelen op de plek van Bas.

Een paar minuten later leek Achilles de wedstrijd op slot te kunnen gooien. De terecht gegeven strafschop werd echter gestopt door Tim Hoogenkamp. S.V. Nieuwleusen hield hoop, maar moest dan in de tweede helft wel uit een ander vaatje gaan tappen.

Tweede helft

Er werd verder naar voren gevoetbald wat het spel ten goede kwam. S.V. Nieuwleusen kwam steeds beter in de wedstrijd en de kansjes kwamen. Het bleef moeilijk om gevaarlijk te worden in het strafschopgebied van Achilles, waardoor echte grote kansen uitbleven. Het bleef uitkijken voor de tegenstoten van Achilles. Het was een goede ploeg, die vanuit het niets ineens makkelijk combineerde en gevaarlijk werd. Zij creëerden de nodige kansjes en vlak voor tijd was het raak voor Achilles, 2-0. Na een tweede helft vol strijd met hoop op de gelijkmaker, bleven de punten toch in Assen.

Zaterdag 9 november speelt S.V. Nieuwleusen om 15.00 uur uit tegen ZZVV uit Zuidwolde.

Scoreverloop

2e: 1-0 Sarkinovic

87e: 2-0 van der Molen

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Tim Hoogenkamp Verdediging: Stijn Theunnissen (45e Thomas Huzen), Roy Bollemaat, Stefan van Veen, Bas Evenboer (31e Marc Hoogenkamp (76e Lars Gruben)) Leon de Raad

Middenveld: Gerrit Zekveld, Saake Malestein, Ruben Brinkman Aanval: Reinier Meijerink, Tom Vasse.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency