S.V. Nieuwleusen JO13-1JM kampioen

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen JO13-1JM is zaterdag kampioen geworden van de 1e klasse. Het team won overtuigend met 0-5 in een rechtstreeks kampioensduel op bezoek bij nummer twee SV Zwolle.

De afgelopen weken was de JO13-1 op stoom en bond het team diverse concurrenten aan de zegekar. Enige concurrent die over bleef, was uitgerekend SV Zwolle, tegen wie de laatste competitiewedstrijd gepland stond. Bij winst of gelijkspel kon het feestje losbarsten aan SV Nieuwleusen kant, bij verlies zou SV Zwolle er met kampioenschap vandoor gaan.

Wedstrijdverloop

SV Nieuwleusen begon scherp aan de wedstrijd, tegenstander SV Zwolle werd vanaf de 1e minuut bij de keel gegrepen en geen moment meer losgelaten. Na een paar kansen opende Thijs de score, 0-1. Na een perfecte corner van Floris T. kopte Stef de 0-2 hard in bij de 2e paal. Door het goede spel en de vechtlust van alle spelers bleven de kansen komen, na het missen van een uitgelezen kans op 0-3, kwam er een grote kans voor SV Zwolle. Deze ging mis, tot opluchting van de Nieuwleusenaren. Kort voor rust schoot Owen met een mooie actie vanaf de linkerflank, de bal keurig in de korte hoek. De rust in met een 0-3 voorsprong.
In de tweede helft kwam de voorsprong geen moment meer in gevaar, maar werd de voorsprong uitgebouwd tot 0-5 door Noa en Owen.