D’Ommerdieck verliest van De Krim

NIEUWLEUSEN - De veldcompetitie ging in april van start en gaat door tot 17 juni. D’Ommerdieck verloor de eerste thuiswedstrijd tegen Centrum 2 uit De Krim met 8-10.

Bij d’Ommerdieck stonden Gerja Eykenaar, Celeste Ogink, Robert Batterink en Martin Alteveer in de aanval en Agnes Compagner, Lisanne Teeuwsen, Jasper Ekkelenkamp en Roel Kikkert in de verdediging.

Wedstrijdverloop

D’Ommerdieck begon goed, na twee minuten schoot Gerja Eykenaar raak, maar Centrum maakte er meteen 1-1 van. Voor beide teams waren er veel kansen, maar de harde wind maakte het moeilijk om raak te schieten. Pas na 10 minuten schoot Centrum twee keer raak. D’Ommerdieck bleef goed doorgaan, maar stond toch steeds 1 of 2 puntjes achter bij Centrum.

Tweede helft

Ook in de tweede helft bleven de teams aan elkaar gewaagd. Centrum schoot echter beter raak, want de stand was 4-8. D’Ommerdieck kreeg veel kansen, maar die werden niet benut. Toch kon d’Ommerdieck door goed combinatie spel twee maal scoren, 6-8. Carlijn Haan kwam in het veld voor Lisanne Teeuwsen. Bij de stand 6-10 raakte Agnes Compagner geblesseerd en Lisanne Teeuwsen kwam haar vervangen. D’Ommerdieck scoorde nog tweemaal, zodat de eindstand 8-10 werd.