Foto: S.V. Nieuwleusen speelt tegen Tubantia.

S.V. Nieuwleusen laat punten liggen in Hengelo

NIEUWLEUSEN - In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen, kwam S.V. Nieuwleusen in Hengelo tegen HVV Tubantia niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ver in blessuretijd maakte Tubantia de verdiende gelijkmaker.

Nadat vorige de ploeg vorige week het recht op de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse veilig stelde, speelden de mannen van Jeroen Elzinga voor een betere positie op de ranglijst om een thuiswedstrijd in de knock-out fase van de nacompetitie te bemachtigen. Gezien het programma van de top vier hadden de oranjehemden wel kans om een plek op de ranglijst te stijgen. Waar koploper Sparta nummer drie Gramsbergen op bezoek kreeg en deze wedstrijd won en daardoor de titel binnenhaalde, kon S.V. Nieuwleusen de derde plek veroveren door Gramsbergen te passeren. Tot de 96e minuut leek het daar op, maar Tijn Zengerink van Tubantia poeierde de 1-1 binnen, zodat S.V. Nieuwleusen toch nog op plek vier bleef hangen. Jammer, want een te behalen thuiswedstrijd is zowel sportief als financieel aantrekkelijker.

Wedstrijdverloop

De wedstrijd was er één om snel te vergeten. Op een veld dat vergelijkbaar was met het vertoonde spel, kwam S.V. Nieuwleusen totaal niet op het niveau waar het toe in staat is. Na 7 minuten mocht Tim Hoogenkamp van geluk spreken dat het schot van De Bruijn via lat en paal het veld weer insprong. Ook Ekwugha van de thuisploeg was directe bewaker Kris Tinholt veelal de baas, waardoor Kris deze middag de handen vol had aan de handige linksbuiten van Tubantia. Verrassend kwam S.V. Nieuwleusen op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap van Ruben Brinkman werd door Roy Bollemaat op de paal gekopt, maar Roy kon daarop zelf de rebound binnenwerken. Het enige hoogtepunt voor S.V. Nieuwleusen in de eerste helft.

Na rust

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, rommelig met weinig doelpogingen voor beide teams. In de slotfase, waar Tubantia aan een slotoffensief begon, kwam er voor de S.V. Nieuwleusen-aanvallers wat meer ruimte en was Roy Bollemaat dicht bij zijn tweede treffer. Op identieke wijze als in de eerste helft kon Roy op aangeven van Ruben de 2-0 binnenkoppen, maar keeper Rooroh voorkwam dit. Ook Thomas Koobs kreeg na een goede actie de mogelijkheid voor een assist op de vrijstaande Tieme Brinksma, maar struikelde over de bal, waardoor ook deze kans verloren ging. Toch was het slotoffensief van Tubantia funest voor S.V. Nieuwleusen. Na een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Tim, haalde Zengerink vanaf de zestien verwoestend uit en liet Tim kansloos: 1-1.
Doelpunten: 22e min. 0-1 Roy Bollemaat, 96e min. Zengerink

Volgende wedstrijd

Zaterdag 27 mei speelt S.V. Nieuwleusen de laatste wedstrijd van het seizoen thuis op Het Klaverblad, om 14.30 uur tegen Oranje Nassau uit Almelo.

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Tim Hoogenkamp
Verdediging: Roy Bollemaat, Leon de Raad, Saake Malestein, Kris Tinholt
Middenveld: Ruben Brinkman, Thomas Koobs, Reinier Meijerink, Stijn Hoekstra (60e Tom Vasse)
Voorhoede: Randy Vink (60e Bas Evenboer), Tieme BrinksmaUitslagen

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency