Foto: Een moment uit de wedstrijd.

S.V. Nieuwleusen boekt monsterzege tegen Bant

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen nam het zaterdag op tegen de rode lantaarndrager van de 3e klasse D: S.C. Bant. Een historische monsterzege op het ’t Klaverblad, want Bant werd met 11-0 verslagen.

Omdat het doelsaldo aan het einde van het seizoen bepalend kan zijn, was de doelstelling vooraf: goals maken.

S.V. Nieuwleusen begon zeer voortvarend aan de wedstrijd en opende al snel de score. De altijd gedreven Tom Vasse legde de bal in de 7e minuut panklaar voor Bas Eveboer en die tikte beheerst de 1-0 binnen. In de 25e minuut was het weer raak: waar iedereen dacht aan een strafschop, besloot scheidsrechter Geubels de bal buiten de 16 meter te leggen. De vrije trap werd feilloos benut door Reinier Meijerink: 2-0. De kansen bleven maar komen en in de 37e minuut passeerde Nick Holsappel keeper Van der Beek met een schitterende boogbal: 3-0. Dit was ook de ruststand.

Wedstrijd na rust

Na de rust een zelfde spelbeeld en eenrichtingsverkeer naar het doel van keeper Van der Beek van Bant. Deze doelman beleefde een zeer zware middag, want in de 2e helft leek zijn doel wel een schiettent. Achtereenvolgens zorgden Nick Holsappel en Stan Scholten in het eerste kwartier van de 2e helft voor de 4 en 5 – 0.

Wouter Tabbers kwam Bas Evenboer aflossen en Mark de Weerd kwam in de ploeg voor Anne Jan Broek. Beide bleken ook nog graag hun doelpuntjes mee te pikken, want nadat Reinier Meijerink reeds de 6 – 0 op het scorebord had gezet, zorgden Wouter en Mark voor de 7, 8 en 9 -0. Het slotakkoord was weer voor Reinier en Nick. De 10-0 uit een strafschop door Reinier en 11 – 0 door Nick Holsappel.

Al met al een historische overwinning voor S.V. Nieuwleusen en een goede generale voor de wedstrijd van dinsdagavond 16 april, dan treedt S.V. Nieuwleusen in Elim aan voor de topper tegen S.C. Elim. Aanvang 18.45 uur.

Zaterdagmiddag 20 april in het paasweekend speelt S.V. Nieuwleusen  in Hardenberg tegen Hardenberg ’85. Let op, de wedstrijd begint om 15.15 uur.

Scoreverloop:

7e   min         1 – 0 Bas Evenboer

25e min        2 – 0 Reinier Meijerink

37e min        3 – 0 Nick Holsappel

51e min        4 – 0 Nick Holsappel

53e min        5 – 0 Stan Scholten

61e min        6 – 0 Reinier Meijerink

63e min        7 – 0 Wouter Tabbers

64e min        8 – 0 Mark de Weerd

76e min        9 – 0 Wouter Tabbers

85e min        10 – 0 Reinier Meijerink

88e min        11 – 0 Nick Holsappel

 

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel: Tim Hoogenkamp

Achter: Stan Scholten, Roy Bollemaat, Stefan van Veen, Rick Jansen

Midden: Reinier Meijerink, Anne Jan Broek (62e min Mark de Weerd), Ruben Brinkman

Voor: Bas Evenboer (57e min Wouter Tabbers), Nick Holsappel, Tom Vasse (77e min Leon de Raad).

Pupillen van de week

De Pupillen van de week waren: Milan Groen en Sven Wierbos; beide spelen in JO12-1.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency