Foto: Ronald ten Kate. Foto: JTS fotografie.

Ronald ten Kate bij Verhalencafé in De Spil Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Ronald ten Kate, oud teammanager en tegenwoordig principal van het succesvolle Ten Kate Racing, is op woensdag 30 november om 20.00 uur te gast in het Verhalencafé in kulturhus De Spil in Nieuwleusen.

Het wordt een avond met mooie en snelle verhalen van over de hele wereld. Ten Kate Racing is ruim 25 jaar actief in de wegracerij. De uitvalbasis van het team is het motordorp Nieuwleusen, waar de motorrijders-dichtheid in de top van Nederland staat. In de gemeente Dalfsen hebben van elke duizend inwoners 189 een motorrijbewijs en daarvan hebben 101 een eigen motor. Nieuwleusen heeft naast Ten Kate Racing ook twee motorclubs, twee raceteams en diverse actieve rijders in de motorsport.

WK supersport

Ten Kate Racing haalde in 2002 de eerste titel in het WK Supersport binnen. Ook dit jaar werd Dominique Aegerter - een rijder van Ten Kate Racing - Wereldkampioen en werd Ten Kate Racing kampioen van de wereld Supersportteams 2022.
Ronald kan veel vertellen over het ontstaan van het team, de kampioenschappen, de coureurs, maar ook over de tegenslagen die het team te verwerken kreeg. Wie ook wel eens wil weten hoe een raceweekend er uit ziet en wat er allemaal gebeurt in de paddock, hoe je kom aan de wereldtop komt, maar vooral: blijft en wat de nieuwste ontwikkelingen zijn, is van harte welkom bij het Verhalencafé. Het Grandcafé in kulturhus De Spil is al open vanaf 19.15 uur.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency