Foto: uit het archief. Het Kompas in Nieuwleusen.

Rommelmarkt op CDS Het Kompas in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - CDS Het Kompas in Nieuwleusen organiseert weer een rommelmarkt op zaterdag 3 juni, van 10.00 tot 13.00 uur.

Er is – naast rommelmarktspullen - ook tweedehands (merk-) kinderkleding en speelgoed te koop op het schoolplein aan de Petersweg 2. De klusgroep van Het Kompas heeft houten (tuin)meubels en andere items gemaakt voor de verkoop. Lokale ondernemers en winkeliers sponsoren de rommelmarkt met prijzen voor het Rad van Fortuin. Samen met de vele (oud-Hollandse) spelletjes en een uitgebreid aanbod eigengemaakte culinaire lekkernijen wordt het een rommelmarkt als vanouds.

Gezamenlijk evenement

De ouders, leerkrachten en leerlingen zijn trots op de school. Dat is terug te zien in de uren, de energie en het enthousiasme dat zij er in hebben gestoken. Alle leerlingen hebben inbreng gehad voor de verkoopkramen en vele ouders en leerkrachten hebben hun handen uit de mouwen gestoken om gezamenlijk weer een fantastisch evenement neer te zetten.

Opbrengst voor schoolplein

De opbrengst van de rommelmarkt wordt besteed worden aan het nóg groener maken van het schoolplein. De school denkt ook na over een mooie buitenkookplaats, zodat de leerlingen kunnen koken met de verse ingrediënten uit de eigen moestuin. Vele ouders zijn al een aantal jaren druk bezig met de vergroening van het schoolplein. Zo is er inmiddels een heel plein aangelegd met allerlei leuke klimmaterialen en zijn de leerlingen druk in de eigen schooltuin. Ook is het buitenlokaal al een tijd in gebruik en een absolute hit. De markt is op het schoolplein dus kijk gerust eens rond.

Kleinschaligheid

CDS Het Kompas onderscheidt zich door kleinschaligheid, betrokkenheid en het daltononderwijs. Een basisschool waar kinderen hun eigen talenten mogen en kunnen ontdekken in een omgeving die daartoe alle mogelijkheden biedt. Een school waar iedereen zijn/haar eigen koers mag varen.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency