Foto: een Vakantie Tas met inhoud.

Actie Vakantie Tas weer van start in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - De diaconieën van de kerken in Nieuwleusen organiseren komende weken weer de jaarlijkse Actie Vakantie Tas.

De organisatie zoekt donateurs en ook mensen die zelf wel een tas willen vullen, zijn van harte welkom. De organisatoren van de Actie Vakantie Tas willen graag kinderen uit minderbedeelde gezinnen binnen de gemeente Dalfsen een goed gevulde tas vol speelgoed en waardebonnen geven aan het begin van de zomervakantie. Lang niet alle kinderen gaan dagjes weg of op vakantie en met zo’n tas begint de vakantie toch een beetje feestelijk.

Humanitas afdeling Dalfsen

De actie wordt georganiseerd in samenwerking met Humanitas afdeling Dalfsen. Humanitas benadert gezinnen, die voor de actie in aanmerking, om zich aan te melden voor zo’n tas. Vrijwilligers van Humanitas  bezorgen de tassen bij de gezinnen thuis. “Uiteraard is in de meest ideale situatie een actie als deze niet nodig, maar het is fijn om op deze manier op een praktische en concrete manier iets voor deze gezinnen te kunnen doen”, aldus de organisatoren van de Actie Vakantie Tas.  

Aanmelden

Mensen die zelf een vakantietas voor een kind willen vullen, kunnen zich aanmelden met een mailtje naar [email protected] onder vermelding van het huisadres. Dan wordt er een rugtas, informatiebrief en geanonimiseerde gegevens van een kind (geslacht en leeftijd) thuisgebracht.        

De organisatie vult de tassen aan met een cadeaubon, leesboek en een ijsco-bon voor alle gezinsleden, maar daarvoor is geld nodig. Financieel wordt de actie ondersteund door verschillende collectes in de kerken. Maar meer donaties zijn zeer welkom. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan een blij kindergezichtje, kan een donatie overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie: NL22 RABO 0345 5023 10 o.v.v. ‘Actie Vakantie Tas’.

 

 

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency