Foto: Wethouder Jan Uitslag feliciteert Henriet Broer uit Nieuwleusen. Foto Gemeente Dalfsen.

Resultaten en prijswinnaar enquête Backxlaan bekend

NIEUWLEUSEN - Iedereen die woont of werkt in Nieuwleusen, kon tussen 24 april en 10 mei een vragenlijst invullen over de Burgemeester Backxlaan en het verkeer in de kern. Ruim 525 deelnemers gaven hier gehoor aan.

Zij maakten daardoor allen kans op een verrassingspakket. Die ging vrijdag naar Henriet Broer uit Nieuwleusen. Zij ontving dit pakket uit handen van wethouder Jan Uitslag.

Enquête

Dat het onderwerp leeft in Nieuwleusen, blijkt wel uit het grote aantal deelnemers aan de enquête. De gemene deler is weinig verrassend: de Backxlaan heeft mooie plekken, maar vormt geen geheel. Ook de verkeersveiligheid werd vaak genoemd evenals de behoefte aan meer groen. De kunst in dit proces is om ook de minder gedeelde beelden dichter bij elkaar brengen. Op basis van de input van alle deelnemers aan de vragenlijst, de diepte-interviews, de stedenbouwkundige en verkeerskundige analyses, maakt het adviesbureau momenteel praatplaten met mogelijke toekomstbeelden.

Kansen

Wethouder Jan Uitslag: ‘Ik vind het fijn om de betrokkenheid te merken. Er liggen echt kansen om Nieuwleusen beter en mooier te maken. Die willen we volop benutten. Helder is tegelijkertijd ook dat niet alles kan. Soms heeft dit te maken met de verkeersveiligheid of het gebrek aan ruimte. Daarnaast zullen er ook genoeg betrokkenen zijn die verschillende inzichten hebben. En dat mag ook, zonder poetsen geen glans. Ik nodig alle Nieuwleusenaren uit om naar het ‘Backxcafé’ te komen 5 juli. Zodat we hierover met elkaar in gesprek kunnen gaan.’

Backxcafé

Tijdens het Backxcafé op 5 juli 2023 in De Spil is iedereen welkom. Het café is open om 19.30 uur en sluit rond 21.30 uur. Iedereen kan meepraten over de scenario’s zoals geschetst op de praatplaten. Tijdens de avond laten de adviesbureaus die zien en leggen ze uit hoe ze tot deze uitwerking zijn gekomen. Na dit gezamenlijk moment, is er gelegenheid om in kleine groepjes in gesprek te gaan over die toekomstbeelden.

Vervolgtraject

Na het Backxcafé van 5 juli, maakt het adviesbureau de resultaten van de gesprekken meer concreet. Tijdens een Backxcafé na de zomer kan iedereen hierop weer reageren. Aanmelden voor de bewonersavond van 5 juli of de BackxNieuwsbrief, kan via de website van de gemeente. Daar staat ook meer achtergrondinformatie. Iedereen die zich aanmeldde via de vragenlijst, krijgt een persoonlijke uitnodiging voor 5 juli en/of de nieuwsbrief.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency