Reisadviseur Petra Durieux staat al vijf jaar voor persoonlijke aanpak

NIEUWLEUSEN - “Dit werk staat of valt met een persoonlijk netwerk”, zegt Petra Durieux. “Doordat je mensen persoonlijk kent of leert kennen en bij hen langsgaat, bouw je een band op en gaat, naast goed advies, de gunfactor een belangrijke rol spelen.”

De Nieuwleusense Petra Durieux viert deze maand het vijfjarig bestaan van haar eigen onderneming. Als persoonlijk reisadviseur van Personal Touch Travel komt ze op afspraak bij mensen thuis in Nieuwleusen en de regio, om hen te adviseren
en in overleg mooie vakantiereizen samen te stellen. “Een droombaan”, zegt ze, “waarmee ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken.”

Toch was de start een sprong in het diepe. Haar jarenlange ervaring als reisleidster op diverse zomer- en winterbestemmingen in Europa en als inkoopster bij een touroperator zet ze in om als zelfstandig reisadviseur vakanties samen te stellen aan de hand van wensen van haar klanten.

Ze begon in haar eigen netwerk. “Maar met name de eerste twee jaar heb ik actief aan de weg getimmerd door aanwezig te zijn op consumentenbeurzen, markten en Ladies Nights. Want zichtbaarheid is belangrijk. Ik heb gemerkt dat het werkte. Ook later sprak ik nog mensen die zich hun eerste kennismaking bij een van die gelegenheden herinneren.”

Voor haar aanpak hanteert Petra een vierstappenplan: een kennismakingsgesprek, waarbij de klant bepaalt wanneer dat plaatsvindt. “Ik inventariseer de wensen en vertaal die in een reisadvies, inclusief een voorstel voor vervoer, verblijf, accommodaties en eventuele extra’s zoals excursies. Dat bespreken we en passen het waar nodig aan. Pas als de klant helemaal tevreden is, wordt het plan omgezet in een boeking.”

Daarnaast is zij zowel vóór, tijdens als na de reis aanspreekbaar en bereikbaar voor vragen. “Klanten vinden het vaak een prettig idee dat ze mij indien nodig persoonlijk kunnen benaderen vanaf hun vakantiebestemming. En ook na terugkeer onderhoud ik contact om te horen of alles goed is verlopen.”

 

Niet duurder, wel meer service

Het inschakelen van een zelfstandig reisadviseur is in principe niet duurder dan zelf een reis boeken. “Dat komt doordat ik de weg ken en Personal Touch Travel goede afspraken maakt met gerenommeerde reisorganisaties in binnen- en buitenland.  Hier hoort ook de garantie van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds bij; de financiële zekerheid van alle reizen is gewaarborgd.”

“Persoonlijke aanpak, één contactpersoon, geen urenlange zoektocht op internet, afspraken ook 's avonds en in het weekend, dat wordt door klanten als zeer prettig ervaren. Het is niet duurder, wel met meer service en je houdt tijd over voor andere dingen.”

Overigens staat ze er als zelfstandige niet helemaal alleen voor. “Ik heb zelf behoorlijk wat reiservaring en maak ook regelmatig mooie studiereizen om de bestemming zelf te ervaren, maar ik ben natuurlijk niet overal geweest. Voor kennis en achtergrondinformatie over bestemmingen die ik niet uit eigen ervaring ken, kan ik altijd terugvallen op de kennis van de 140  ‘collega’s’ van Personal Touch Travel.”

Het vijfjarig bestaan viert ze in de maand januari met een smakelijke traktatie van Bakkerij Timmer, voor iedereen die in de maand januari een vakantie bij haar boekt. Voor meer informatie: Petra Durieux, tel. 06-28780243 of [email protected]. Op www.personaltouchtravel.nl/petra-durieux staat meer informatie over haar aanpak.

 

Foto: Stephan Jansen Fotografen

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency