Foto: Archieffoto: wijlen Herman Boerdijk met zijn kampioensveulen in 2019 in Geesteren

Regionale Fokkerijdag bij Hippisch Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Op woensdag 21 juli wordt er een Fokkerijdag met veulenkeuring georganiseerd op het terrein van Hippisch Nieuwleusen. De plaatselijke rijvereniging is trots dat dit regionale evenement in eigen dorp plaatsvindt. De organisatie is in handen van de Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN) regio Overijssel. KWPN Overijssel is één van de twaalf regio’s en heeft ongeveer 1.900 leden.


“Nadat alles lange tijd heeft stilgelegen vanwege het coronavirus, zijn we erg blij nu weer zo’n mooie dag te kunnen organiseren,” vertelt Margaret Schep, secretaris van de KWPN regio Overijssel en lid van Hippisch Nieuwleusen. Mede door haar bemoeienis vindt het evenement plaats in Nieuwleusen. “Maar niet alleen daardoor, want de samenwerking en inzet van het bestuur en leden van Hippisch Nieuwleusen is gewoon bijzonder prettig. En ook de centrale ligging van Nieuwleusen in de regio en de uitstekende parkeergelegenheid hebben een grote rol gespeeld.”   

De Fokkerijdag wordt gebruikt voor de uitreiking van verschillende prijzen en oorkondes. Dat zijn onder andere die van Fokker van het jaar 2021 in de regio Overijssel en die van het kampioenschap van driejarige spring- en dressuurmerries. Een feestelijke dag dus, en op het programma staat ook een veulenkeuring. Alle bij de KWPN geregistreerde veulens kunnen hiervoor worden aangemeld, zowel merries als hengsten en zowel dressuur- als springveulens. Veulens die bij deze keuring bovengemiddeld scoren kunnen geselecteerd worden voor de nationale veulenkeuring die op 13 augustus in Ermelo wordt gehouden. 

De dag wordt afgesloten met een zogenaamd Fokkerscafé, waar mogelijkheid is tot discussies en netwerken. “Springruiters Marc Houtzager en Willem Greve zouden eigenlijk bij deze bijeenkomst aanwezig zijn, maar beide zijn lid van het Olympische team en dus kunnen ze er helaas niet bij zijn. We hebben ondertussen een andere grote naam uit de paardenwereld gevraagd, maar of dat lukt blijft nog even een verrassing,” vertelt Margaret.   

Met nog een week te gaan is het evenement in hoofdlijnen geregeld. Margaret en haar collega’s zijn drukdoende het programma in elkaar te draaien. Tot en met woensdag 14 juli kunnen veulens worden aangemeld voor de keuring en in de dagen erna krijgen alle deelnemers nader bericht over het exacte programma. “Een flinke klus, maar met de mooie (geld)prijzen die er te winnen zijn hopen we zeker op veel deelnemers,” aldus Margaret. 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency