Foto: Archieffoto spinning van Marcel van Saltbommel.

Programma voor Koningsdag Nieuwleusen helemaal rond

NIEUWLEUSEN - “We zijn vreselijk blij met de Oranjevereniging,” zegt Hillie van Zoelen van Tour du ALS Team Nieuwleusen, “zij geven ons de kans om geld in te zamelen voor ALS. De dag voor Koningsdag, vrijdag 26 april, begint er om 19.00 uur een 24-uurs spinningmarathon voor Tour du ALS in het Palthebos.”

En op Koningsdag bakken de leden van Team Nieuwleusen ook weer broodjes hamburger voor de bezoekers. Vorig jaar verkochten ze er meer dan 200.

Spinningmarathon Palthebos

“Het is fijn dat de spinningmarathon op het terrein in het Palthebos wordt gehouden,” zegt Dorien Zieleman van de Oranjevereniging. “Overdag is er live muziek bij en er is de hele tijd wat te kijken en aan te moedigen.” Het fietsen gaat ook gewoon door bij regen, want Team Nieuwleusen heeft een overdekte brandweerauto geregeld. Op de wagen komen tien fietsen van Helios te staan en Team Nieuwleusen zoekt groepen – bijvoorbeeld vrienden, collega's, klasgenoten, sportgenoten – of het college van b&w - die een uurtje op de spinningfiets willen klimmen en daarmee ALS steunen. Er is 24 uur lang een spinninginstructeur aanwezig. De kosten bedragen 100 euro voor een uur spinning op tien fietsen. Opgeven kan door een e-mailtje te sturen naar [email protected] met de gegevens van een contactpersoon en de tijdsvoorkeur.

ALS Team Nieuwleusen

Team Nieuwleusen zet zich nu voor het vierde jaar in voor deze ziekte. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux in Frankrijk. Dit jaar op woensdag 29 mei. Daarmee halen ze geld op in de strijd tegen ALS, waaronder dus Team Nieuwleusen.

 

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Programma Koningsdag

“Het programma lijkt in grote lijnen wel op dat van andere jaren,” zegt Dorien Zieleman. “Maar het programma is wat uitgebreider en er zijn nieuwe elementen aan toegevoegd, zoals de spinningmarathon.” Koningsdag gaat als vanouds van start met het opstellen van de versierde fietsen en de traditionele aubade bij 't Olde Gemientehuus. Daarbij is burgemeester Erica van Lente aanwezig. Dit jaar staan er – naast het Wilhelmus – enkele nieuwe liedjes op het programma. “De basisscholen hebben de nieuwe liedjes al ontvangen,” zegt Dorien, “dus die kunnen al oefenen van te voren.” Muziekgroep Music Ardore begeleidt de aubade. Aansluitend is de optocht met de versierde fietsen, waarbij alle deelnemers een kleine attentie ontvangen. Daarna zijn er wandel-, fiets- en motortochten vanaf De Viersprong en om 13.00 uur de gratis brunch voor alle inwoners van Nieuwleusen. Verder is er kofferbakmarkt en Oranjepop met live muziek. De band Muziekhandel Droog speelt achtergrondmuziek, DJ VanderWood komt draaien en De Wethouders met rockmuziek en Top40 covers maken er een gezellig feest van. Iedereen is van harte welkom om Koningsdag mee te vieren. En mocht het weer slecht zijn, dan wordt het feest binnen gehouden bij ’t Witte Peerd. Voor het volledige programma, zie hierboven.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency