Foto: Jeroen Hilster (rechts) behaalde in zijn eerste wedstrijd meteen een podiumplaats (foto: Kees Siroo).

Podiumplaats voor Jeroen Hilster in eerste race

NIEUWLEUSEN - Jeroen Hilster van Oosterveen’s Ashford Formula heeft in de eerste race om het Open Nederlands kampioenschap in de OW Supercup 600 meteen een podiumplaats gehaald. Hij werd derde.

Hij was nummer twee bij de kwalificaties, maar startte in pole position, omdat de nummer één gediskwalificeerd werd. In de eerste ronde moest Hilster Marc Buchner voor laten gaan en na enkele ronden ging ook Nick Vlaar hem voorbij. Later passeerden ook Eduard Troost en Frank Nieman de debutant voor het Oosterveen’s Ashford Formula raceteam. Nieman ging in de laatste ronde onderuit, waardoor Hilster met zijn ten Kate Yamaha R6 als vierde de finishlijn passeerde. Even later hoorde Hilster dat hij zich toch mocht melden op het podium omdat winnaar Buchner buiten mededinging meereed op een daglicentie. 

 

“Het was een klein mazzeltje dat ik als eerste kon starten”, aldus de coureur uit Lieveren naderhand. “Het was lastig om in dat groepje het eigen tempo te houden.”Ook teammanager Chris Wienen is tevreden: “Deze derde plaats was een aangename verrassing. Jeroen heeft gevochten voor wat hij waard was. In de laatste GT probeerde hij zelfs nog voorbij te komen en dat ging bijna nog mis. Ik ben hartstikke blij.”

Naast het goede resultaat van het eigen team, was hij ook blij met de uitslagen van andere rijders uit de regio. Eduard Troost van het TT racing team uit Staphorst stond met Hilster op het podium, waar de andere Staphorster Frank Nieman net niet op stond vanwege een val.

 

 

 

Ook START racing uit Nieuwleusen is tevreden over het eerste raceweekend van dit jaar. Leon Stolte boekte flinke progressie en Danny van der Sluis finisht als tweede. Stolte ging in zijn race het gevecht aan met Luuk de Ruiter, die hij later moest laten gaan. Ook nu reed hij de laatste ronden onder de 2.10.00. Het team was dan ook tevreden met het resultaat in de wetenschap dat het de eerste race was en er duidelijk progressie in zit.

Danny van der Sluis slaagde er net niet in om de eerste race om het Open Nederlands Kampioenschap op zijn naam te schrijven. De rijder van Start-racing reed op zijn Ten Kate Honda CBR1000r mee in een kopgroep van vier rijders. Koploper Nigel Walraven liep steeds verder uit op het achtervolgende drietal. Halverwege de race nam Van der Sluis de tweede plaats oven van Pepijn Bijsterbosch, die hem wel op het achterwiel bleef zitten. Hoewel hij de snelste ronde van de race op zijn naam bracht, kon Van der Sluis koploper Walraven niet meer achterhalen. De volgende racedag voort beide teams is op Koningsdag, 27 april.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency