Pittige gaslekkage Molenpad Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - De bevelvoerder van de brandweer stond maandagmiddag voor een gaslekkage met de nodige uitdagingen. Appie Krale kwam als bevelvoerder ter plaatse en constateerde een forse uitstroom van gas bij een dubbele woning aan het Molenpad. De gaslekkage was ontstaan na graafwerkzaamheden.

De bewoners werden verzocht om hun woning tijdelijk te verlaten nadat de brandweer metingen hadden verricht. De omgeving werd tijdelijk veilig gesteld in afwachting van de komst van de monteurs van Enexis. De brandweer heeft ook bij een aantal woningen in de buurt, Burg. Mulderlaan, Roede en Wieken aangebeld om ramen en deuren te sluiten. Het afsluiten van de gasleiding nam geruime tijd in beslag en in tussentijd heeft de brandweer een waterscherm opgebouwd om de gaslucht te vernevelen. Voor de waterwinning werd een tweede brandweereenheid opgeroepen. Ook in het pand van KPN (knooppunt) was het gas opgehoopt, de ruimte is door de brandweer geventileerd. Na ruim een uur was het onder controle toen Enexis de uitstroom had verholpen.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency