Peuter geschept bij oversteek N377 Den-Hulst Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Een kind van ongeveer 3 a 4 jaar is dinsdagochtend gewond geraakt bij een ongeval.

Het ongeval gebeurde iets voor half negen. Een moeder met een klein kind wilde de N377 oversteken ter hoogte van bakkerij Timmer. Het slachtoffertje werd geschept door een auto en kwam meters verderop op de kruising terecht. De moeder van het kind kon niet voorkomen dat het kind door de auto werd geraakt. Een toevallig passerende ambulancebroeder uit Nieuwleusen die in privé tijd langskwam heeft direct medische hulp verleend en zijn opgeroepen collega's van de ambulancedienst ondersteund. De inzittenden van de personenauto liepen geen letsel op maar waren uiteraard erg geschrokken, zij werden in de bakkerij opgevangen. 

De kruising Burg. Backxlaan-Den Hulst werd volledig afgesloten, het verkeer kon gebruik maken van de v/d Grondenstraat / van Dedemstraat. De afsluiting heeft ruim één uur geduurd. Politieagenten van Forensische Opsporing team VOA (verkeer) hebben de sporen opgemeten en vastgelegd. 

Aanwonenden reageerden vanochtend fel omdat zij al lange tijd goede gesprekken willen voeren met de Provincie Overijssel voordat de bedachte maatregelen uitgevoerd gaan worden. Met name het oversteken van voetgangers en fietsers is op dat punt erg gevaarlijk. Ook zijn er bedenkingen over de ovale rotonde die nu ingepland staat. De veiligheid van overstekend verkeer kent nog vele vraagtekens in het nieuwe plan.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency