PanelPrint wint twee belangrijke vakprijzen

NIEUWLEUSEN - Eén nominatie werd afgelopen vrijdag omgezet in twee prijzen. Een betere score kon PanelPrint, het bedrijf van Raymon Koggel, niet halen. Vanwege de coronamaatregelen moest hij vanaf kantoor in Nieuwleusen via een livestream de bekendmaking volgen, maar desalniettemin heeft hij er een klein feestje van gemaakt.

 Met het project ‘Sexy Loo – De Wallen’ won PanelPrint niet alleen in de categorie Indoor Signage, maar werd het project tevens bekroond met de hoofdprijs: de Sign+ Award. 

Eerste openbare toilet op de Wallen

Sexy Loo is het eerste openbare toilet op de Wallen in Amsterdam. PanelPrint heeft bij dit project de gevels en sfeer van de Wallen naar binnen gehaald. De vakjury zei over het werk van PanelPrint: “De vraag van de opdrachtgever is uiterst creatief ingevuld. Het feit dat verschillende disciplines hier intensief moesten samenwerken, zorgt ervoor dat het uiteindelijke resultaat meer is geworden dan de som der delen. Zonder inzet van diverse signtechnieken was deze illusie echter niet mogelijk. Inspelen op dit soort maatschappelijke aspecten, die buiten het domein van branding liggen, schept wellicht kansen voor nieuwe verdienmodellen in de signbranche.”

Belangrijke rol in gezamenlijk project

Raymon is erg trots: “Dat we naast winnaar in onze categorie ook de hoofdprijs in de wacht hebben gesleept, had ik niet durven dromen. Ik wil benadrukken dat we niet als PanelPrint, maar als gezamenlijk project deze prijs winnen. Zonder de vraag van de opdrachtgever hadden wij niet dit mooie resultaat kunnen leveren.” Het idee lag er dus al, maar PanelPrint heeft een belangrijke rol mogen spelen in de realisatie ervan. “Samen met de fotograaf ben ik aan de slag gegaan met de puzzel om de sfeer en het uiterlijk van de Wallen te vertalen naar de binnenruimtes,” vertelt Raymon. Vervolgens heeft PanelPrint deze prints op vandalismebestendige wandpanelen geleverd en geïmplementeerd.    

PanelPrint 

PanelPrint, gevestigd in Nieuwleusen, is gespecialiseerd in printen van unieke materialen. Voor consumenten zijn dat fotopanelen op hout, beton of metaal die verkocht worden via diverse webshops. Daarnaast heeft PanelPrint zakelijke printprojecten met bijzondere eigenschappen; brandveilige wand- en plafondpanelen voor passagiersschepen, zeezoutwaterbestendige informatiepanelen en vandalismebestendige wandpanelen voor binnen en buiten. Meer informatie en voorbeelden van projecten: www.panelprint.nl

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency