Foto: het vrouwenteam van Overijssel net voor de finale van NK Maaien met de Zeis.

Overijsselse vrouwen derde bij NK Maaien met de Zeis

DALFSEN - Gouden strekel is voor Friezen en Groningers bij NK Maaien met de Zeis

Het mannenteam Vereniging Noardlike Fryske Wâlden uit Friesland heeft het NK Maaien met de Zeis gewonnen. Dat NK vond afgelopen zaterdag plaats op landgoed De Horte in Dalfsen. Wobbe Anne Veenstra kreeg een bijzondere prijs als beste maaier: een miniatuurzeis, gemaakt door een kundige vrijwilliger. Bij de vrouwen won het team Groningen 1. Carleen de Graaf Won in dat team de prijs voor beste maaister. Zij kregen allen de gouden strekel (= lat waarmee men de zeis scherp houdt).

Landschap Overijssel was dit jaar gastheer van het evenement vanwege het 90-jarig jubileum van de organisatie. Het damesteam uit Overijssel werd derde: een goede prestatie, want ze deden voor het eerst mee aan de NK. De heren uit Overijssel moeten volgend jaar nog even oefenen, die kwamen niet in de finale.
Commissaris van de Koning Andries Heidema - beschermheer van het jubileumjaar - deed de prijsuitreiking. Er deden negentien teams van drie personen mee.

En voor wie dit oude, maar weer actuele ambacht in het moderne natuurbeheer, ook graag onder de knie wil krijgen: op zaterdag 1 oktober gaat er om 9.00 uur weer een cursus Maaien met de zeis van start bij Landschap Overijssel.

Foto's onder: commissaris van de Koning Andries Heidema probeert te maaien
De zeis moet tussendoor worden gehaard. Klik op het pijltje voor de volgende foto.

 

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency