Ovationeel applaus voor Racingteam Yamaha tijdens pitstopdag Ten Kate

NIEUWLEUSEN - Ten Kate Motoren organiseerde zaterdag weer de roemruchte Pitstopdag. Die trok zoals gebruikelijk grote belangstelling van motorliefhebbers uit het hele land. Mede dankzij het prachtige weer leidde het tot filevorming op de N377 en de Rollecate.

Belangstelling die rond het middaguur nog eens stevig aantrok, omdat rond half twee het nieuwe Ten Kate Racing Team werd gepresenteerd, inclusief de nieuwe Yamaha racemotor. Daarmee maakt Ten Kate Racing, tot vreugde van veel motorsportliefhebbers, een doorstart in de racewereld. Want toen de Japanse Honda-directie eind vorig jaar aankondigde dat het de jarenlange samenwerking met Ten Kate Racing opzegde, leek het gedaan met de sportieve aspiraties van het raceteam. Maar een verbintenis met het al even roemruchte merk Yamaha bracht uitkomst.

En dus kon zaterdagmiddag in Nieuwleusen, ten overstaan van een enorme groep belangstellenden, het nieuwe raceteam worden gepresenteerd. Inclusief de Yamaha YZF-R1, nieuwe, blauwe motor waarmee de uiteraard eveneens aanwezige coureur  Loris Baz en het Ten Kate Yamaha Racing Team komend seizoen deelnemen aan het Superbike World Championship. En daar heeft het team alle vertrouwen in, meldde teammanager Kervin Bos. De 26-jarige Fransman Loris Baz antwoordde op de vraag van presentator Diederick de Vries inzake zijn ambities dat hij minstens hoopt op één, en als het even kan meerdere podiumplaatsen. De onthulling van de motor zelf ging gepaard met een ovationeel applaus, waaruit blijkt dat het Racingteam Ten Kate Yamaha dit seizoen kan rekenen op de warme steun van een groot aantal motorliefhebbers.

De teampresentatie van het hoogtepunt van de dag, maar er stond veel meer op het programma. Ten Kate Motoren pakte uit met aanbiedingen in de winkel, allerlei stands in de open lucht, stuntteams, activiteiten voor de jongste bezoekers en de vele motoren die stonden opgesteld op de race-afdeling. Liefhebbers konden zelfs op de foto met de racemotor van Michael van der Mark (foto’s: Marcel van Saltbommel).

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency