Foto: Calefax komt naar de Stoomfabriek in Dalfsen.

Orgelmuziek door Calefax in Stoomfabriek

DALFSEN - De drie enthousiaste klassieke programmeurs brengen iets nieuws in theater De Stoomfabriek: orgelmuziek met ensemble Calefax.

Op zondag 1 december om 15.00 uur kunnen alle liefhebbers genieten van Calefax.

Het klassieke ensemble met een popmentaliteit, brengt de mooiste orgelmuziek naar de concertzaal. Muziekliefhebbers mijden dikwijls het orgel. Komt het door de overweldigende klank, door de liturgische connotatie, de associatie met ouwe kerkbanken?

Rietkwintet Calefax met het programma Het Orgel de Kerk uit, is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al meer dan drie decennia houden ze in binnen– en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en een frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het Rietkwintet. Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden.

Kaarten kosten 22,50 euro (inclusief drankje) en zijn te verkrijgen bij de Primera of via www.theaterdestoomfabriek.nl

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency