Foto: De vertegenwoordigers van vlnr de Bosmansweg, het Plevierplein en de Stekelbaars, foto: Marcel van Saltbommel.

Oranjevereniging reikt prijzen uit aan versierde straten

NIEUWLEUSEN - Vrijdagavond maakte de Oranjevereniging de drie winnende versierde straten 2021 bekend. Zij had daarvoor een avond georganiseerd bij het Witte Peerd waar alle deelnemers voor waren uitgenodigd.

“Normaal gesproken reiken we de prijzen altijd tijdens de feestweek zelf uit, meestal in de pauze van de playbackshow op donderdagavond,” vertelt voorzitter Patrick Belderink. “Bij gebrek aan een feestweek, hebben we op deze manier toch even een feestelijk moment gemaakt van de bekendmaking van de top drie.” Er deden dit jaar slechts vijf straten mee aan de wedstrijd dus de kans op een prijs was groter dan normaal. “We begrijpen heel goed dat straten dit jaar wat afwachtend waren en misschien liever een jaartje over hebben geslagen,” licht Patrick toe. “Maar fijn dat deze vijf straten toch veel tijd en energie in de versiering hebben gestoken. Met deze avond hopen we ze zo ook onze waardering over te brengen. En voor volgend jaar hopen we uiteraard weer op meer dan het dubbele aantal deelnemende straten.” 

De Stekelbaars ging er vandoor met de eerste prijs, de Bosmansweg werd tweede en het Plevierplein mocht de derde prijs mee naar huis nemen. Naast een speciaal straatnaambordje kregen de winnaars ook een geldbedrag overhandigd: 300 euro voor de winnaars, 200 euro als tweede prijs en 100 euro voor de nummer drie. Een onafhankelijke jury ging twee weken geleden alle versierde straten bij langs. Over de winnende Stekelbaars zeiden zij: “Deze straat steekt echt met kop en schouders boven de rest uit. Prachtige creaties, die ook veelal door de kinderen zijn gemaakt en je kan zien dat hier echte teamspirit heerst.” 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency